Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 02 september 2020

’Club Blu moet veel langer dicht’


Bron: De Telegraaf. Door: Maarten Ritman

De spoedsluiting van Club Blu in Rotterdam moet worden verlengd totdat precies duidelijk is waarom het pand weer is beschoten. Dat stelt Leefbaar Rotterdam.

Maandag sloot burgemeester Ahmed Aboutaleb de uitgaansgelegenheid weer eens nadat deze in de nacht van zondag op maandag was beschoten. Met de sluiting moet de rust in de omgeving terug keren. De eigenaar had juist zelf een forse beloning van 35.000 euro uitgeloofd voor de tip die naar de daders zou leiden, om zo te voorkomen dat de zaak weer dicht moest.

Wat betreft Joost Eerdmans, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, gaat de sluiting langer duren dan twee weken. „Sinds er een nieuwe eigenaar inzit heeft de zaak een dramatisch trackrecord”, stelt hij.

Club Blu is twee maal beschoten, er is een handgranaat achtergelaten op het parkeerterrein ernaast, een gast heeft voor de zaak met een vuurwapen lopen zwaaien en een beveiliger zou een bezoeker hebben mishandeld. De zaak is meerdere malen tijdelijk gesloten op last van de gemeente. Een eerdere (lange) sluiting van de zaak werd door de rechter ongedaan gemaakt.

„Ik ken het nog van vroeger, toen was het een ’place to go’. Het is een mooie locatie met potentie. Maar de klandizie moet anders worden en misschien moet de gemeente het gesprek aangaan met de eigenaar of er niet iemand anders in moet. Nu zou ik mijn kinderen er niet naar toe sturen.”

Eerdmans heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur over de club. Hij zou graag zien dat de politie een diepgravend onderzoek start naar de achtergronden van de beschietingen en bedreigingen.

Hij is benieuwd of de incidenten ’drugsgerelateerd’ zijn en vraagt zich af tot wanneer je een zaak open kunt blijven houden. „Je moet hem dicht houden tot er een verbeterslag is doorgevoerd.”

Wat Eerdmans betreft moet met een andere invulling van de zaak het uitgaansleven in het gebied nieuw leven worden ingeblazen. „Wie weet een wijnbar of een rooftopbar.”

Clubeigenaar Ibrahim Yüce reageert verbijsterd op de uitspraken van Eerdmans. „Ik ben drie keer door de Bibob-controles gekomen en er is niets gevonden, dan is er ook niks.”

Als zijn zaak dicht moet voor uitgebreid onderzoek dan moet er ook onderzoek worden gedaan, vindt hij. „Er is op een kogelwerende deur gesloten, alleen maar om me te laten sluiten. De politie doet tot op heden weinig of niks, ik moet zelf het recherchewerk doen.”

Yüce garandeert dat als de gemeente zijn zaak langer wil sluiten hij dat weer gaat aanvechten bij de rechter en roept om een ander beleid. „Ik ben dader tot mijn onschuld is bewezen, dat hoort niet.”

Laatste nieuws