Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 29 mei 2018

Bijstandstrekkers met verzwegen buitenlands geld de klos


De gemeente Rotterdam besteedt bij de aanpak van bijstandsfraude ook aandacht aan mogelijk verzwegen buitenlands vermogen. Dat blijkt uit beantwoording op vragen van Leefbaar-raadslid Ehsan Jami. Een goede zaak, want belastinggeld moet terechtkomen waar het hard nodig is en niet bij mensen die daar geen recht op hebben.

In 2018 en 2019 schroeft de gemeente de handhaving op onrechtmatige bijstandsverstrekking verder op, onder andere met 6.000 heronderzoeken in 2018 en nog eens 6.000 onderzoeken in 2019. Bij deze heronderzoeken is er ook aandacht voor mogelijk verzwegen buitenlands vermogen.

Leefbaar Rotterdam is blij met de extra aandacht voor stiekeme buitenlandse geldpotjes bij Rotterdammers met een bijstandsuitkering. Wie zich over de rug van de hardwerkende Rotterdammer bijstand toe-eigent en tegelijkertijd vermogen heeft in het buitenland, kan wat ons betreft niet hard genoeg worden aangepakt.

De harde Rotterdamse aanpak van bijstandsfraude is niet van vandaag of gisteren. Sinds 2014 draait de gemeente, onder leiding van Leefbaar-wethouder Struijvenberg, de duimschroeven bij fraudeurs flink aan. In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie wordt fraude intensief opgespoord en beboet.

Dossier: Ehsan Jami

PROFIEL: Ehsan Jami

Dossier: Bijstand

Laatste nieuws