Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 05 maart 2020

Betere oriëntatie voor zorgloopbaan


Bron: De Telegraaf. Door: De Rotterdamse redactie.

Er komen speciale programma’s om Rotterdamse studenten en zij-instromers bewuster voor een loopbaan in de zorg te laten kiezen.

Dat laat zorgwethouder Sven de Langen weten in antwoord op schriftelijke vragen van Leefbaar Rotterdam over zorgen over stageplekken in de thuiszorg. De medewerkers worden gemiddeld steeds ouder en stageplekken zijn schaars, meent raadslid Caroline van Aalst.

De wethouder deelt niet de mening dat er te weinig stageplekken zijn en denkt ook niet dat er een forsere vergoeding voor moet komen om meer studenten te lokken. „Door het gebrek aan personeel is er ook weinig capaciteit voor begeleiding”, stelt hij.

Wel is hij het er mee eens dat de zorg onder druk staat. Daarom wordt er al gewerkt om meer mensen voor de zorg te laten kiezen. „ Zo organiseren we samen goede ’on-boarding’ met passende begeleiding en ondersteuning bij indiensttreding en stages”, stelt De Langen.

Er wordt gewerkt aan nog meer begeleiding om de keuze voor de zorg nog bewuster te maken. „Ook worden voorschakelprogramma’s ontwikkeld zodat studenten en in het verlengde zij-instromers zich beter oriënteren op de praktijk en bewuster kiezen.”

Het wordt een pittig traject. „ Dit is een intensief kennismakingstraject, met passende training, beschermde werkervaring met begeleiding, ter voorbereiding op het werken in de zorg”, aldus wethouder De Langen

Laatste nieuws