Home > Weblogs
Vrijdag, 28 oktober 2016

Besmeuren van islamitische en Turkse instellingen voorkomen!

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

Deze week zag ik in het journaal dat een nieuwe zeer historisch bewuste actiegroep “De Grauwe Eeuw” in het stadje Hoorn het standbeeld van Jan Pieterzoon Coen en de muur met De Jongens van Bontekoe met verf hadden besmeurd. ‘Genocide’ stond er geschreven. Ik zag het en werd gelijk wantrouwig, want kan dit niet een inleiding zijn voor een heksenjacht die we niet willen?

Alle islamitische instellingen zien Mohammed als profeet en de belangrijkste mens die ooit geleefd heeft. De lieveling van het Opperwezen. Zo geliefd, dat het Opperwezen zijn boodschap aan hem dicteerde. Dat zal waarschijnlijk ook de reden zijn dat Mohammed geen enkel bezwaar had tegen slavernij. Hij kreeg immers gedicteerd hoe je daar mee om dient te gaan (1).

"Nou, als het Opperwezen geen bezwaar heeft tegen slavernij dan mag ik zelf ook wel wat verdienen", moet Mohammed gedacht hebben toen hij de vrouwen en kinderen van de onthoofde Joden in Medina verkocht (2). Slavenhandel en genocide binnen een etmaal. Als dat de aandacht van “De Grauwe Eeuw“ niet opwekt.

Daarnaast lopen ook de meeste Turkse instellingen gevaar. Buiten de beruchte Armeense genocide hebben ook de Ottomaanse Turken nogal huisgehouden, en niet alleen onder ongelovigen zoals Bulgaren, Serven, Grieken, Hongaren en Roemenen, ook in de andere bezette gebieden werden vele duizenden over de klink gejaagd (3).

Tot nog toe hebben we alleen te maken met een actiegroep die zich op ons eigen land richt, maar zal dat zo blijven? J.P.Coen was immers een kleine jongen vergeleken bij de profeet en de vele Turkse sultans.

Alert blijven dus!

1. Soera 24 en 33
2. De historische Mohammed. Prof H.Jansen. The Legacy of Jiad etc. Andew Bostom.
3. The Ottoman Empire 1700-1922. Donald Quataert.

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

22 mei 2019: Openlijk immoreel door Ronald Sørensen
14 mei 2019: De keuze van Ziyjech door Ronald Sørensen
6 mei 2019: Woede en Wrok door Ronald Sørensen
17 april 2019: Thierry heeft gelijk door Ronald Sørensen
3 april 2019: Hetze jegens Baudet moet stoppen door Ronald Buijt
3 april 2019: Volkomen van de pot gerukt door Ronald Sørensen
26 maart 2019: Gevaar van de jaren 30 en docenten van nu door Ronald Sørensen
21 maart 2019: Hoe halen ze het in hun openbare hoofd? door Ronald Sørensen
15 maart 2019: Inspiratiebron van Rutte ! door Ronald Sørensen
6 februari 2019: Een lek in Rotterdam door Ronald Sørensen

Laatste nieuws