Home > Informatie > Nieuwsberichten
Vrijdag, 13 november 2020

Begroting 2021: Aangenomen moties en amendementen


Tijdens de begrotingsbehandeling werd er gesproken over waar in 2021 meer geld en aandacht naartoe zou moeten gaan. Fractievoorzitter Joost Eerdmans was tijdens z’n bijdrage helder: We geven in deze crisis te veel geld uit aan de verkeerde zaken.

Zo hebben we o.a. nogmaals geprobeerd om de nutteloosheid van project ‘Van-Het-Gas-Af’ aan te tonen en hebben we gepleit voor het terugdraaien van bezuinigingen op buitenruimte. Het aankaarten van zaken, die wij als Leefbaar Rotterdam belangrijk vinden, is zo goed als aan dovemans oren gericht. Toch hebben we als Leefbaar Rotterdam een aantal overwinningen geboekt.

Motie: Zero tolerance voor straatracers

Straatracers, het is een doorn in het oog bij veel Rotterdammers. Ook raadslid Bart van Drunen is het zat. Daarom diende hij, tijdens de begrotingsbehandeling, een motie in waarin we oproepen om de handhaving op straatracers in de avonduren te intensiveren. De motie heeft een meerderheid gehaald! Zero tolerance!

Amendement: Waarborg Dierenambulance Rotterdam

Dierenambulance Rotterdam dreigde hun huidige locatie te moeten verlaten. Hun bedrijfsvoering, het redden van dieren in nood, dreigde daardoor op losse schroeven te komen staan. Dat kon Leefbaar Rotterdam niet laten gebeuren! Daarom diende raadslid Benvenido van Schaik tijdens de begrotingsbehandeling een amendement in waarbij het voortbestaan van Dierenambulance Rotterdam gewaarborgd zou blijven. Met succes! Het amendement haalde een meerderheid waardoor er 50.000 euro vrijkwam om het pand te behouden en ook nog eens op te knappen!

 

Motie: In G6 verband sterkst mogelijke lobby voor ondernemers bij het Rijk

Veel ondernemers hebben het zwaar tijdens deze ongekende crisis en zijn aangewezen op kredieten en leningen om het hoofd boven water te kunnen houden. Dit loopt niet altijd even soepel. Ondernemers geven aan dat het nog steeds erg lastig is om krediet te krijgen bij een bank of andere financier. Daarom dienden Robert Simons en Ehsan Jami een motie in om bij het Rijk aan te dringen zodat banken sneller en makkelijker leningen verstrekken aan ondernemers. Ook deze motie kon op een meerderheid van de gemeenteraad rekenen!

Motie: Binnen een dagje uit

Veel ouderen zitten vooral thuis en snakken naar een dagje uit. Gelukkig zijn er in dit digitale tijdperk genoeg oplossingen te verzinnen om het ‘dagje uit’ naar de woonkamer te brengen! Daarom dient Michel van Elck een motie in om zogenaamde ‘belevingsdagen’ te organiseren! En met resultaat! De motie is aangenomen waardoor veel mensen een dagje uit in eigen huis kunnen beleven!

 

Laatste nieuws