Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 17 april 2018

Bart-Joost van Rij stopt als raadslid


Bart-Joost van Rij stopt als raadslid voor Leefbaar Rotterdam. Hij wordt projectmanager bij de gemeente Rotterdam en gaat zich onder meer bezighouden met de verbouwing van museum Boijmans van Beuningen. De fractie van Leefbaar Rotterdam gaat hem missen en wenst hem veel succes in zijn nieuwe baan!

Van Rij maakte zich als raadslid onder andere hard voor het LHBT-beleid in Rotterdam. Zo zorgde hij ervoor dat het stadsbestuur sportclubs nog nadrukkelijker ging wijzen op hun maatschappelijke plicht om homo’s een veilige plek te bieden.

Als woordvoerder cultuur zette hij zich in voor meer ondernemerschap in de Rotterdamse cultuursector en meer aandacht voor de behoeften van de gewone Rotterdammer. “Cultuur is te belangrijk om over te laten aan een kleine groep. We moeten kijken naar wat de Rotterdammer zélf wil”, stelde hij.

Daarnaast was Van Rij de afgelopen jaren voorzitter van de onderzoekscommissie naar de fraude bij poppodium Waterfront. Een pittige taak die hij met verve uitvoerde.

In 2016 werd Van Rij een internethit. Toen de cameraploeg van PowNed door rondscheurend scootertuig werd belaagd, gaf hij de jongeren een flinke mep met zijn tas. “Ik ben van Leefbaar Rotterdam en wij pikken dit niet!”

Bekijk hieronder het legendarische fragment.

Dossier: Bart-Joost van Rij

Laatste nieuws