Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 20 juni 2017

Alliantie LR & FvD bekrachtigd!


De alliantie tussen Leefbaar Rotterdam en het Forum voor Democratie is bekrachtigd. Tijdens een extra ledenvergadering vanavond stemden de Leefbaren vóór samenwerking. “Ik ben blij dat ook onze leden kiezen voor een constructieve samenwerking op rechts. We moeten de krachten bundelen, niet elkaar versplinteren”, aldus partijleider Joost Eerdmans.

Groen licht
De Leefbaren kwamen dinsdagavond in zalencentrum Lommerrijk bijeen om de vorige week aangekondigde alliantie te bespreken. Ook Thierry Baudet, partijleider van het Forum voor Democratie, was aanwezig. Samen met Leefbaar-partijleider Joost Eerdmans, oprichter Ronald Sörensen en het verenigingsbestuur, werd de alliantie toegelicht en werden vragen beantwoord. De leden gaven groen licht voor de samenwerkingsplannen.

Hulp bij verkiezingscampagnes
De alliantie houdt in dat Leefbaar Rotterdam en het Forum voor Democratie elkaar gaan helpen in verkiezingstijd. Eerdmans: “We zullen Forum uitnodigen om voor ons in actie te komen bij de Gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Leefbaar heeft ongeveer 350 leden en Forum in Rotterdam ook. Met elkaar kunnen we een sterke campagne neerzetten. Denk aan het uitdelen van flyers, posters plakken en het delen van berichten op sociale media. Ook zullen Thierry en ik samen spreken op bijeenkomsten. Andersom zullen wij dit ook doen voor Forum bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2019.”

Gedeelde uitgangspunten
De partijen kunnen het inhoudelijk goed met elkaar vinden. “Het Forum voor Democratie deelt veel van onze uitgangspunten – minder zeggenschap uit Den Haag en Brussel, minder bureaucratie, lagere belastingen, bescherming Nederlandse waarden en een harde aanpak van overlast en criminaliteit –  en wil net als Leefbaar Rotterdam écht iets bereiken. Niet roepen en de boel de boel laten, maar met pragmatische voorstellen zorgen voor verandering en verantwoordelijkheid nemen. Zo was Fortuyn ook. Die manier van politiek bedrijven delen we”, aldus Eerdmans.

Uitgestoken hand aan Wilders blijft
Eerdmans benadrukt dat Geert Wilders nog steeds welkom is om zich bij de alliantie aan te sluiten. “Ik zie Geert als bondgenoot in Rotterdam, niet als vijand. We hebben meer overeenkomsten dan verschillen. Het is zonde dat hij zichzelf zo isoleert, ook van zijn rechtse partners. Ik zou zeggen: Geert, pak die uitgestoken hand, sluit je aan en kies voor constructief rechts!”

Zie ook:
- Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie starten alliantie

Laatste nieuws