Home > Informatie > Nieuwsberichten
Donderdag, 17 maart 2016

‘Alle Rotterdammers een eigen stoepterras’


Bron: AD Rotterdams Dagblad, 17 maart 2016. Door Mark Hoogstad.
Hef het alcoholverbod in Rotterdam op en sta toe dat bewoners een eigen stoepterras inrichten om gezamenlijk een glaasje te nuttigen. Dat voorstel doen coalitiepartijen D66 en Leefbaar donderdag in de Rotterdamse raad.

“Deze stenige stad heeft lang genoeg in de bouwstand gestaan, het is nu tijd voor verlevendiging’‘, zegt D66-raadslid Jos Verveen. ,,Een huis wordt pas gezellig zodra de inrichting op orde is.’’ Het idee maakt deel uit van het horeca-initiatiefvoorstel van D66 en Leefbaar.

Beide partijen willen ‘onnodige en betuttelende regels’ overboord zetten. ,,Zolang er voor voorbijgangers voldoende ruimte op de stoep overblijft en drank niet commercieel aan de man wordt gebracht, moet dit kunnen’‘, aldus Verveen. Volgens hem telt Rotterdam ‘in potentie tienduizenden terrasjes’.

Volgens zijn Leefbaar-collega Anton Molenaar dragen thuisterrassen bovendien bij aan (een verbetering van) de sociale veiligheid. ,,Het is bovendien toch heerlijk om na een lange dag werken te ontspannen met een biertje of een wijntje voor je huis in de zon?’’

Dossier: Anton Molenaar

Dossier: Sport / Recreatie

STANDPUNT: Sport en cultuur

Laatste nieuws