Home > Informatie > Nieuwsberichten
Woensdag, 19 februari 2014

Aboutaleb onderzoekt ruzie over voetbalkooi


Bron: Dichtbij.nl, 17 februari 2014 - door Lucette Mascini
ROTTERDAM - Burgemeester Aboutaleb gaat op onderzoek uit in de Herman Costerstraat achter het Afrikaanderplein om te achterhalen hoe het nu kan dat er zoveel klachten zijn over de voetbalkooi.

Aanleiding was een debat in de gemeenteraad hierover naar aanleiding van schriftelijke vragen van raadslid Jeffrey Rijken van Leefbaar Rotterdam.

Groen
De voetbalkooi staat op een pleintje waar de kinderen in de straat spelen. In de Herman Costerstraat is dat de enige plek waar een beetje groen groeit en ze zorgeloos rond kunnen rondrennen.  Maar dat kunnen ze ook zonder voetbalkooi. De vraag is dus waarom de kooi er is neergezet.

Huiskamer
Probleem is dat de kooi heel dicht tegen de zijmuur van een woonhuis staat. Als de bal waar de kinderen mee spelen de zijkanten van de kooi raakt, trilt het hekwerk door tot in de huiskamer. En dat is een behoorlijk vervelend geluid, zo vertelt de zoon van de huurders die naar het stadhuis aan de Coolsingel kwam om de zaak aan de gemeenteraad uit te leggen.

Hangen
Hoewel het pleintje bedoeld is voor kleine kinderen wordt het ook gebruikt door tieners die er hangen. Hun stemgeluid zou tot laat in de avond ook lawaai veroorzaken.

Veiligheid
Tot voor kort moest het deelgemeentebestuur de netelige zaak afhandelen. Maar die wordt nu opgeheven en daarom gaat het stadsbestuur er nu over. Vandaar dat de zaak die al sinds 2007 sleept bij de burgemeester terecht gekomen is. Want hij gaat over de veiligheid in de stad.

Geluidsoverlast
De afgelopen jaren is er al veel onderzoek naar de geluidsoverlast door de voetbalkooi gedaan. Ook de gemeentelijke ombudsman bemoeide zich ermee.  Zij belde het deelgemeentebestuur.

Sleutelbeheer
Die schakelde een service dienst in, Watch Out, om er op toe te zien dat het pleintje allen open zou gaan op de toegestane tijden en op tijd afgesloten zou worden. In de zomer is dat om 20.00 en in de winter om 18.00. Maar nadat werknemers van Watch Out bedreigd zouden zijn door bewoners die wilden dat het plein langer open zou blijven, namen de buurtbewoners het sleutelbeheer over. Dat heeft de situatie volgens de buren van het pleintje niet verbeterd.

Ander huis
Uiteindelijk is de omwonenden een ander huis aangeboden. Alleen was de huur daarvan veel hoger dan het huidige huis, aldus een van de omwonenden. Ook zou er geen verhuisvergoeding betaald worden. Dus dat bod hebben ze afgewezen.


Zie ook:
- Schimmige besluitvorming rond voetbalkooi in Feijenoord (28 juni 2013)

Reacties:


Door Johan Klaassen op 10:38 - Vrijdag, 21 februari 2014

Triest dat dit uitgerekend in de Afrikaanderwijk (waar het merendeel van de bewoners niet eens weten wie Herman Coster was) gebeurt

Dossier: Jeffrey Rijken

Dossier: Buitenruimte

STANDPUNT: Schoon en groen
26 april 2017 Van A naar Beverwaard!

Dossier: Feijenoord

28 november 2017 3750 huizen erbij in 2017

Laatste nieuws