Home > Weblogs
Donderdag, 18 juni 2020

Subsidiespons bijt in de hand die hem voedt

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

Wij hebben een stadsdichter. Wie hem heeft aangesteld weet ik niet, maar ik heb een angstig vermoeden: De communistische site Vals Behang loopt met hem weg. Extreem links dus. O ja, het is zijn taak om in onze stad te “verbinden”

Kenmerk van extreem links is dat ze handelen en reageren vanuit afgunst en misplaatst ongenoegen. Eigenlijk zouden zij de samenleving moeten leiden, want ze hebben de waarheid in pacht. Mensen die hieraan twijfelen zijn of dom of subversief en dienen te worden opgevoed. Zie hier de oorsprong van het concentratiekamp en de Goelag Archipel.

“Onze“ stadsdichter heeft een gedicht laten plaatsen op die bekende gesubsidieerde walgsite VB.  Het is zo “zum kotzen” dat ik het niet plaats. Ga zelf maar kijken op Rotterdam Vandaag & Morgen, dat het van commentaar voorziet.

https://www.vandaagenmorgen.nl/nieuws/black-poetry-matters-even-meelezen-met-het-nieuwe-gedicht-van-stadsdichter-dean-bowen-op-vers-beton

Vergoelijken van geweld en schrijven over inheemse soorten en inheemse ziekten (onze cultuur) Het aanzetten tot omgooien van standbeelden voor mensen die vochten en hun leven gaven voor de onafhankelijkheid van ons land.

Rotterdam is gebouwd op “crimineel verrijkte” bodem. Dus al die mensen die net als de grootouders en ouders van Ronald Buijt en mij geploeterd hebben in het zweet huns aanschijns onder de balen in de havens of op de vele bouwplaatsen hebben onze stad crimineel verrijkt. Ook de mannen die als slaven door de Duitsers zijn weggevoerd om daarna hun stad weer op te bouwen; ook die mannen hebben de stad crimineel verrijkt.

Rotterdammers, die de briljante historische visie niet waarderen worden omschreven als onkruid! Ik beschouw dat uit zijn pen als een compliment.

Je krijgt de neiging geschiedenisles te geven, maar dat lijkt me “paarlen voor de zwijnen” Overigens zijn onwetendheid en domheid geen excuses voor kwaadaardigheid.

“Wie wind zaait, zal storm oogsten” en “de kruik gaat zolang te water tot hij barst”. Veelbetekenende Nederlandse gezegden, waarvan ik hoop dat ze niet bewaarheid worden. Als ik dat namelijk wel zou doen, verlaag ik me tot het niveau van “de dichter” en zijn slippendragers bij VB. 

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

2 december 2020: De stad interesseert haar geen ene mallemoer door Ronald Sørensen
29 september 2020: Coronavirus: Terug bij af door Victor Reijkersz
7 september 2020: Directeur RADAR, een volstrekt nutteloos bestaan door Ronald Sørensen
15 juli 2020: Vlinders tellen is goed; vlinders kweken is beter door Ronald Sørensen
26 juni 2020: Pim had zo’n gelijk door Ronald Sørensen
18 juni 2020: Subsidiespons bijt in de hand die hem voedt door Ronald Sørensen
8 juni 2020: Gaat Nourdin el Ouali het leren? Zucht… door Ronald Sørensen
3 april 2020: Leve de Noord - Europese unie door Ronald Sørensen
13 maart 2020: Voer een kiesdrempel in! door Ronald Sørensen
10 maart 2020: Noodplan voor “zwart” Coronavirus-scenario door Victor Reijkersz

Laatste nieuws