Home > Weblogs
Maandag, 08 juni 2020

Gaat Nourdin el Ouali het leren? Zucht…

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

Tijdens de demonstratie op de Erasmusbrug tegen de moord op George Floyd en vermeend racisme in ons land stond ook Nourdin el Ouali (Nida) tussen de demonstranten. Hij stond niet alleen, hij had zijn zoontje van één jaar aan de borst geklemd.

e.Ouali schijnt pedagoog te zijn. Het gerucht gaat dat zijn opleiding zich heeft beperkt tot het eten van een halalbroodje in de kantine van een pedagogische academie en dat gerucht zou best weleens kunnen kloppen. Je hoeft geen pedagoog te zijn om te weten, dat een éénjarig kind vrijwel niets opsteekt van zo’n bijeenkomst.

Het meenemen van zijn zoontje heeft dus een andere reden gehad. Misschien had zijn vrouw even geen tijd en moest hij oppassen? Misschien: “Kijk mij eens extra goed zijn?” of misschien wil hij zijn zoon al van jongs af aan leren je te verzetten tegen discriminatie.

Laat ik maar van alle drie uitgaan.

e.Ouali heeft zich, naast “gedreven” pedagoog, ook vooral laten kennen als fanatiek moslim! Richtte zelfs een islamitische partij op, is verdediger van islamitisch onderwijs zelfs als daar misstanden zijn en leest op een receptie voor uit de Koran, een boek waarin het grootste deel van de bezoekers van die receptie als minderwaardig wordt beschreven. Nog nimmer heeft hij zich in het openbaar verontschuldigd voor de vele namens zijn geloof ook in ons land gepleegde aanslagen. Merkwaardig omdat onder de uitroep “Allah akbar” geweldsmisdrijven plegen m.i. blasfemie is als je zo voor vrede en verbinding bent. 

Maar zie nu, moslim zijn en tegelijkertijd tegen discriminatie demonstreren. Een hoopvolle ontwikkeling. Waarschijnlijk is dit een begin?

Dus binnenkort zal hij wel zeggen, dat hij – ondanks de Caïro-verklaring - voor de universele rechten van de mens is.

Hij zal zich gaan uitspreken tegen huwelijksdwang, polygamie en de ondergeschikte positie van vrouwen binnen zijn geloofsgemeenschap.

Hij zal de Sharia openlijk aanvallen, omdat die uitgaat van de minderwaardigheid van vrouwen en niet moslims. Het is een stelsel van wetten, waarin discriminatie is geïnstitutionaliseerd.

Hij zal met een regenboogvlag naar de moskee gaan, om zijn homoseksuele geloofsgenoten te laten zien dat hij ze niet verwerpt. Dat hij islamitische transgenders moedig vindt en hen ondersteunt.

Hij zal in die moskee ook uitleggen dat het een universeel recht is om een eigen mening te hebben. Dat het bedreigen met de dood van mensen die besluiten de islam te verlaten onrechtmatig is.

Hij zal zich gaan uitspreken tegen de passages in de Koran, waarin bedreigingen staan van andersdenkenden, waaronder miljoenen christelijke-, hindoestaanse-, taoïstische-, boeddhistische-, humanistische- en atheïstische landgenoten.

Hij zal de passages in datzelfde boek, waarin beschreven staat hoe je met slaven dient om te gaan in de tijdgeest plaatsen en apocrief verklaren.

Hij zal het opnemen voor Joden die door zijn geloofsgenoten, met verwijzing naar de Koran, bedreigt, beledigt en aangevallen worden..

Hij zal – heel even maar hopen we – teruggaan naar Marokko om ook daar een demonstratie te organiseren tegen discriminatie? Kritische Berbers en andersdenkenden kunnen daar zomaar om hun politieke mening door geheime politie van straat worden gehaald. Die politie kan ongestoord optreden, want hun optreden filmen is levensgevaarlijk.

Nee ik zie die ommezwaai van Nourdin wel zitten of zou het zo zijn dat Jezus van Nazareth 2000 jaar geleden al gelijk had toen hij zei:

“Waarom ziet u wel de splinter in het oog van uw broeder, maar merkt u de balk in uw eigen oog niet op? 4 Of, hoe zult u tegen uw broeder zeggen: Laat toe dat ik de splinter uit uw oog haal; en zie, er is een balk in uw eigen oog? 5 Huichelaar, haal eerst de balk uit uw oog en dan zult u goed kunnen zien om de splinter uit het oog van uw broeder te halen.”
Matteüs 7:3-5 (HSV)

Leuk dat het begrip HUICHELAAR toen al bestond. HYPOCRIET waarschijnlijk nog niet anders was dat ook wel gebruikt. 

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

2 december 2020: De stad interesseert haar geen ene mallemoer door Ronald Sørensen
29 september 2020: Coronavirus: Terug bij af door Victor Reijkersz
7 september 2020: Directeur RADAR, een volstrekt nutteloos bestaan door Ronald Sørensen
15 juli 2020: Vlinders tellen is goed; vlinders kweken is beter door Ronald Sørensen
26 juni 2020: Pim had zo’n gelijk door Ronald Sørensen
18 juni 2020: Subsidiespons bijt in de hand die hem voedt door Ronald Sørensen
8 juni 2020: Gaat Nourdin el Ouali het leren? Zucht… door Ronald Sørensen
3 april 2020: Leve de Noord - Europese unie door Ronald Sørensen
13 maart 2020: Voer een kiesdrempel in! door Ronald Sørensen
10 maart 2020: Noodplan voor “zwart” Coronavirus-scenario door Victor Reijkersz

Laatste nieuws