Home > Weblogs
Woensdag, 08 januari 2020

Naschoppen, soms kan je niet anders

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

Voor Van E. uit Rotterdam heb ik wel een rode kaart over.

Toen ik nog voetbalde heb ik één keer nageschopt en terecht rood gekregen, maar het stukje over Van E. in het RD laat me geen keuze.

Ik wist namelijk niet dat hij tienduizenden Rotterdammers waaronder mijzelf “los van de samenleving, xenofoob en islamhatend“ noemde (RD 07-01-20) Kenmerkend voor het niveau van de verkiezing trouwens. Je niet voorstaan op wat wil je gaan doen, maar anderen belasteren.

Al die kiezers op Leefbaar Rotterdam staan dus los van de samenleving. Jammer voor Van E. uit Rotterdam (de verkiezingsstrateeg) dat zijn partij haar absolute dieptepunt heeft bereikt, mede door zijn negatieve inbreng. Wel fijn dat die kiezers (ongeveer 40% van de onze) midden in de samenleving staan.

Zijn opmerking nader beschouwend; als je vraagtekens zet bij de integratie, het amateurisme van dit college, het bestaan van parallelle samenlevingen en zakkenvullende sociale managers, dan ben je dus los van deze samenleving. Zowel de kiezer als ik denken, dat je dan juist met je poten midden in de samenleving staat. Dat heb ik als docent en politicus ook 52 jaar gedaan!

Wat ik ook gedaan heb is de Koran en de Hadith lezen. Boeken waar Mohammedanen hun leven en handelen op baseren. Daarna ben ik de boeken van prof. dr. Hans Jansen (arabist) gaan lezen. Daarmee en met mijn ervaring als docent VWO heb ik een oordeel gevormd over de Islam. De grote sociaal democratische denker Van E. noemt dat islam haten. Haat is een irrationeel gevoel; ik baseer mijn kritiek op ervaring en kennis van de bronnen.

Ook zijn wij xenofoob! Je werkt dus 32 jaar op een school met buitenlandse kinderen, waaronder kinderen van asielzoekers (Schakelklassen) en zo’n oppervlakkige lul de behanger vindt dat je een hekel hebt aan al die kinderen die je les hebt gegeven. Maar ja, ik sta – na gruwelijke ervaringen als partijgenoot – sceptisch t.o.v. de Peveda dus dan mag je beledigd worden.

Ooit heb ik een oud-fractievoorzitter van die club bezwaar horen maken tegen het wachtgeld van een Leefbaar Rotterdam-wethouder. Mag, maar niet als je zelf in de eeuwige zeer royale wachtgelden zit. Het bijna tragische of liever lachwekkende aan de hele affaire rond de crimineel Van E. is dat hij precies dat doet, waar veel van zijn partijgenoten zich ook schuldig aan maken. Zoeken en kijken naar de splinter in andermans oog en de rode balk in hun eigen oog negeren.

Als hij een financiële bijdrage aan de campagnepot van zijn partij heeft gedaan, dan kan hun kantoor binnenkort de politie op de stoep verwachten; is crimineel verkregen geld dus heling. Is in Den Haag ook gebeurd met wethouders, die zich tegen het kartel hebben gekeerd. Die slechts verdacht worden en nog lang niet voor de rechter staan.  

Van E. is één van die mensen, die de politiek in een kwaad daglicht stellen: Een doodordinaire oplichter. Van zijn bazen bij Woonbron mag hij blijven. Hij heeft zich immers een goed slippendrager van het kartel getoond; daar hebben ze hun veel te hoge salarissen aan te danken. Het schijnt hen niet te deren dat ze daarmee tegen hun huurders zeggen: “Wij tillen niet zo zwaar aan fraude, dus als je wilt onderverhuren ofzo: ga rustig je gang.”
 
Het kartel beschermt zelfs zijn criminele leden.  

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

2 december 2020: De stad interesseert haar geen ene mallemoer door Ronald Sørensen
29 september 2020: Coronavirus: Terug bij af door Victor Reijkersz
7 september 2020: Directeur RADAR, een volstrekt nutteloos bestaan door Ronald Sørensen
15 juli 2020: Vlinders tellen is goed; vlinders kweken is beter door Ronald Sørensen
26 juni 2020: Pim had zo’n gelijk door Ronald Sørensen
18 juni 2020: Subsidiespons bijt in de hand die hem voedt door Ronald Sørensen
8 juni 2020: Gaat Nourdin el Ouali het leren? Zucht… door Ronald Sørensen
3 april 2020: Leve de Noord - Europese unie door Ronald Sørensen
13 maart 2020: Voer een kiesdrempel in! door Ronald Sørensen
10 maart 2020: Noodplan voor “zwart” Coronavirus-scenario door Victor Reijkersz

Laatste nieuws