Home > Weblogs
Dinsdag, 03 december 2019

Vals Behang

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

Soms wordt in een oude villa achter een stuk behang een luik of deur gevonden. Het behang dient niet als decoratie, maar als versluiering van iets heel anders dat zich daar achter bevindt. Het dekt niet helemaal de lading om het op zijn Rotterdams te zeggen.

Zo is het ook met een deels gesubsidieerde Rotterdamse website. Ze doen alsof ze neutraal zijn, maar als je maar als je het behang wegtrekt zie je een bloedrode muur met een doornige roos.  De intentie van hun berichtgeving lijkt alleen informatief, maar is vooral links vormend. Het multiculturele drama (prof. Paul Scheffer) is volkomen aan hen voorbij gegaan. Sterker nog iemand die een niet Nederlandse achtergrond heeft doet zelden iets fout (ik ben de enige uitzondering) Zelfs geschoolde reaguurders worden zonder enige aanleiding gecensureerd, omdat hun mening de redactie niet bevalt. Dus niet schelden of onwelvoegelijk taalgebruik is de reden tot censuur, nee censuur wordt vooral toegepast als politiek correcte zeef. Uiteraard laat ik het niet zoals altijd bij loze beweringen, maar zal ik het illustreren met een voorbeeld.

Het grote politieke genie van die site heet kameraad Van Eijck. Eén keer in de maand komt hij met een analyse van de Rotterdamse politiek. Als hij mijn partij noemt, laat hij altijd de plaatsnaam weg. Ik denk, dat hij Leefbaar Rotterdam niet met onze woonplaats wil associëren.   Eigenlijk zijn wij maar een vreemde - veel te grote - uitwas in zijn ogen.

Zijn laatste pennenvrucht staat vol “merkwaardigheden over ons” Het is een vervolg op een NRC stuk, dat zich net als de grote analyticus Van Eijck beroept op een anonieme bron (hoezo kwaliteitsjournalistiek?)  

De bewering van Tanya (autochtonen slachtoffer van allochtone misdadigers) die daarna via youtube en opsporing verzocht helaas talloze malen is bevestigd, kwam van Fortuyn (google Fortuyn:  c’est ca) Die verrassing viel dus wel mee en daarmee is de angel uit dit betoog.

Grappig is het citaat uit S&D.Is dit volkstaal? Hiermee wordt treffend geïllustreerd wat de PvdA geworden is. Een partij van ambtenaren en streberig middenkader.

Het citeren van “iemand binnen Leefbaar” is een goedkoop trucje om je eigen mening te kunnen verkondigen. Daar trapt geen denkend mens in. O ja, ik ken iemand binnen Vers Beton die dit stukje zo slecht vindt, dat het beter niet geplaatst had kunnen worden.

Leefbaar Rotterdam heeft zich door haar onverdraagzame stellingname buitengesloten. Voor de verkiezingen was al besloten Leefbaar buiten te sluiten. Kijk naar de positie van de kongsi leden! Allemaal wethouder( € 120.000 en auto met chauffeur ) Zo simpel is kartelpolitiek. 

O ja nog iets? Als je nou zo’n stukje wil schrijven, moet je dan niet even verifiëren of Schneider voorzitter is geweest? Is  waarschijnlijk ook opgetekend uit de mond van “iemand bij Leefbaar”

Bovenstaande inhoudelijke reacties (cursief)zijn zonder opgaaf van redenen verwijderd. Het grote journalistieke genie Van Eijck moet klaarblijkelijk door zijn redactie beschermd worden (zou me rot schamen)

Uiteraard ga je dan zoeken naar andere redenen.  Verwijzing naar een uitspraak van Fortuyn? Kritiek op een onleesbare alinea vol moeilijke woorden uit het partijblad van de PvdA (ja, objectieve Van Eijck leest dat blad)? De coalitie een kongsi noemen? Iemand op zijn vingers tikken omdat hij een grove fout maakt?

De reden lijkt me duidelijk. Ze kunnen geen inhoudelijke kritiek velen. Stel je voor iemand van een gemarginaliseerde partij (dat staat er echt!) die zijn mening geeft op hun objectieve site?

Teveel aandacht voor die censurerende lafaards.  

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

2 december 2020: De stad interesseert haar geen ene mallemoer door Ronald Sørensen
29 september 2020: Coronavirus: Terug bij af door Victor Reijkersz
7 september 2020: Directeur RADAR, een volstrekt nutteloos bestaan door Ronald Sørensen
15 juli 2020: Vlinders tellen is goed; vlinders kweken is beter door Ronald Sørensen
26 juni 2020: Pim had zo’n gelijk door Ronald Sørensen
18 juni 2020: Subsidiespons bijt in de hand die hem voedt door Ronald Sørensen
8 juni 2020: Gaat Nourdin el Ouali het leren? Zucht… door Ronald Sørensen
3 april 2020: Leve de Noord - Europese unie door Ronald Sørensen
13 maart 2020: Voer een kiesdrempel in! door Ronald Sørensen
10 maart 2020: Noodplan voor “zwart” Coronavirus-scenario door Victor Reijkersz

Laatste nieuws