Home > Weblogs
Dinsdag, 19 november 2019

De politicus van het jaar; vervolg

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

Om de vier jaar houdt de Rotterdamse bevolking een verkiezing van de politicus van het jaar: We noemen het gemeenteraadsverkiezingen. Degene die de meeste stemmen krijgt is dan dus de politicus van het jaar zou je denken. Helaas zo gaat het niet. Bij het linkse feestje dat politicus van het jaar verkiezing heet, werd juist gekozen voor iemand die de man met verreweg de meeste stemmen een mes in de rug stak. Op zijn minst gezegd merkwaardig.

De jury heeft een nogal “vreemde” kijk op de gang van zaken. De jury is dan ook zo partijdig als de pest. Raadsleden van de partij, die al bijna twee decennia het politieke klimaat in onze stad domineren, worden zelden genomineerd (Slechts 4 van de 58 nominaties). Merkwaardig is dan ook een heel milde omschrijving van hetgeen ik voel.

In Tilburg kan geen partijdige jury zijn, omdat het Brabants Dagblad aan haar lezers vraagt te stemmen. Al drie keer achtereen is mijn vriend Hans Smolders gekozen. Dat zou in Rotterdam ook kunnen. Het huis aan huisblad De Havenloods heeft ooit haar lezers gevraagd wie ze het bekendste c.q. beste raadslid vonden. De uitslag liet heel lang op zich wachten en pas na herhaaldelijk aandringen kwam hij in een klein kadertje op pagina 7. Drie raadsleden van dezelfde partij: Marco Pastors, Dries Mosch en ondergetekende. “Dat nooit” moeten die objectieve Rotterdamse journalisten gedacht hebben. Niet de bevolking, maar wij beslissen. Precies het gedrag dat je van linkse elite kan verwachten.

Van de nu benoemde jury valt vooral op dat slechts één website is vertegenwoordigd. De extreem linkse site Vers Beton. Dus niet het lezersaantal is bepalend, maar de politieke kleur. Van de landelijke bladen is de NRC uitverkoren. De krant die zetelroof bij Leefbaar Rotterdam logisch en heel goed te begrijpen vindt. De vertegenwoordigster van het RD, die in haar columns denkt dat we interesse hebben in o.a. haar seksleven, steekt haar afkeer van onze partij niet onder stoelen of banken. Als blikken kunnen doden zou ik dit niet schrijven.

Ook de nu genomineerden geven een aardige kijk in de linkse keuken. Een mevrouw die meer dan 20% van de Rotterdammers en een hele afdeling bij de politie fascistoïde noemt (de term is iets te moeilijk voor haar) “Ze durft zelfs de burgemeester aan te pakken en overvleugelt haar fractievoorzitter”, volgens de jury. Wat er niet staat is dat ze een wethouders van D66 op geen enkele wijze op zijn incompetentie wijst en dociel ieder besluit van het college volgt. Daarbij, ze zet zich niet in voor inspraak van de Rotterdammers bij de komende burgemeestersbenoeming. Dat is kiezersbedrog, want op papier is D66 voor inspraak (Hè bah, die gewone mensen inspraak ?)

Een andere opnieuw genomineerde is Van Baarle van de Turkse “eigen volk eerst” partij Denk. Hij heeft aan ander kiezersbedrog leiding gegeven. De stemmen op Denk zijn gekomen van Kuzu, die zijn zetel niet zou innemen. Dat is Turkse democratie natuurlijk. De jury ziet het graag door de vingers. Daarbij als je iemand van Denk nomineert, dan mag je zelf natuurlijk ook net als van Baarle om iedere scheet “discriminatie” roepen. Dat vindt de jury namelijk scherp debatteren.

Dan is ook Gerben Vreugdenhil genomineerd; één van de vier ooit genomineerde Leefbaar Rotterdam raadsleden. Een raadslid, dat met kop en schouders boven de anderen raadsleden uitsteekt en waar de jury met geen mogelijkheid omheen kan. Genomineerd worden door dat partijdige zooitje is al een wereldprestatie. Als we ooit een zakencollege zouden kunnen vormen werd Gerben ongetwijfeld wethouder van financiën. Hij weet, wat van een raadslid wordt verwacht en controleert het stadsbestuur op inhoud. Als de jury zou bestaan uit de raadsleden, die anoniem mogen stemmen,* dan zou hij zonder enige twijfel politicus van het jaar worden.

Ben benieuw, maar ik vrees met duizend vrezen.

*Ideetje voor volgend jaar?

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

7 september 2020: Directeur RADAR, een volstrekt nutteloos bestaan door Ronald Sørensen
15 juli 2020: Vlinders tellen is goed; vlinders kweken is beter door Ronald Sørensen
26 juni 2020: Pim had zo’n gelijk door Ronald Sørensen
18 juni 2020: Subsidiespons bijt in de hand die hem voedt door Ronald Sørensen
8 juni 2020: Gaat Nourdin el Ouali het leren? Zucht… door Ronald Sørensen
3 april 2020: Leve de Noord - Europese unie door Ronald Sørensen
13 maart 2020: Voer een kiesdrempel in! door Ronald Sørensen
10 maart 2020: Noodplan voor “zwart” Coronavirus-scenario door Victor Reijkersz
25 februari 2020: Doe er niet aan mee! door Hans Gijswijt
4 februari 2020: Houd Bonte tegen. door Ronald Sørensen

Laatste nieuws