Home > Weblogs
Woensdag, 03 juli 2019

Inconsequente burgemeester

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.

door Ronald Sørensen

Onze burgemeester heeft mijn woede opgeroepen toen hij stelde dat iedere christen en iedere moslim wel een beetje “salafist” wil zijn. Hij verklaarde dat christenen op Jezus willen lijken en iedere moslim op Mohammed. Het goed recht van iedere gelovige overigens.

Ik heb al decennia verkondigd dat Jezus en Mohammed niet te vergelijken zijn (net als Erasmus) ; niet alleen qua boodschap, maar zeker niet qua levensstijl. Ik ga het nu niet herhalen, maar zal toch één aspect uit het leven van Mohammed belichten. Een aspect dat ook heel duidelijk in de Koran (Gods onherroepelijke boodschap aan de totale mensheid) aan de orde komt: Slavernij.

Ooit heb ik op mijn oude school een vertaling van de Koran gevonden en die cadeau gekregen; een vertaling met een woordenregister Het is de vertaling van prof.dr.J.H.Kramers. De vader van één van mijn leerlingen (imam) vertelde me dat die vertaling niet deugde, omdat de vertaler christen was en omdat alleen de oorspronkelijke Arabische tekst opgeld doet. Wel zo makkelijk om doodgewoon iedere vertaling als een valse af te doen.

Maar zelfs als met de vertaling “gerommeld” zou zijn, is het mogelijk om de begrippen slaaf en slavin er in te moffelen ?

Even naar het woordenregister! In liefst 16 soera’s worden de begrippen uitgediept. Of er is gigantisch gesjoemeld of het islamitische Opperwezen heeft geen bezwaar tegen slavernij, want hij geeft richtlijnen hoe met slaven en slavinnen om te gaan.


Even een ander aspect belichten:  Mohammed. Voor moslims de meest voortreffelijke mens die ooit heeft geleefd en de belangrijkste boodschapper van het Opperwezen.

In het jaar 627 verslaat hij een Joodse stam , laat de mannen onthoofden en de vrouwen en kinderen als SLAAF verkopen! (bronnen Ibn Ishaq biograaf van Mohammed in 767-770 en Al-Tabari in de 9e eeuw)

Dus de belangrijkste profeet van de moslims handelde in vrouwen en kinderen en in hun heilige boek staat een handleiding hoe men dient om te gaan met slaven.

Voeg daarbij dat veel islamitische landen nimmer de slavernij officieel hebben afgeschaft en je kan je terecht afvragen of het nu onze burgemeester, die zo graag op zijn profeet wil lijken, de persoon is om van Nederland te vragen excuses te maken.

Daarnaast, hij heeft twee paspoorten: misschien ook even in Marokko langs gaan, waar intensief is gehandeld in slaven tot die “verschrikkelijke” Franse en Spaanse kolonisten het verboden.

Misschien weet onze burgervader niet dat we kunnen lezen en aan geschiedvorsing doen? 

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

5 augustus 2019: Boerka verbod. Ga zo door! door Ronald Sørensen
19 juli 2019: Zucht…….., steun wethouder Moti door Ronald Sørensen
3 juli 2019: Inconsequente burgemeester door Ronald Sørensen
17 juni 2019: Fascistoïde door Ronald Sørensen
4 juni 2019: Verstandig besluit van wethouder Kasmi door Ronald Sørensen
22 mei 2019: Openlijk immoreel door Ronald Sørensen
14 mei 2019: De keuze van Ziyjech door Ronald Sørensen
6 mei 2019: Woede en Wrok door Ronald Sørensen
17 april 2019: Thierry heeft gelijk door Ronald Sørensen
3 april 2019: Hetze jegens Baudet moet stoppen door Ronald Buijt

Laatste nieuws