Home > Weblogs
Woensdag, 03 april 2019

Volkomen van de pot gerukt

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.

door Ronald Sørensen

Soms lees je wel eens iets, dat niet tot je wil doordringen. Je leest het nog een keer en barst dan in een door ‘g.v.d.’ ingeleide litanie los.

Het eindigt met een hardgrondig (alles binnenskamers natuurlijk) twijfelen aan de geestelijke vermogens en gesteldheid van de schrijver. Het overkwam me toen ik in de Opiniepagina van het AD een stukje van een VVD-raadslid las (niet zelf doen is niet de moete waard).

Ik kan me indenken dat bij de zgn. liberalen, die met graagte de standpunten van GroenLinks de PvdA en D66 hebben omarmd, schaamte boven komt drijven (gemeentelijke belasting omhoog, parkeertarieven omhoog, kosten van milieu waanzin bij de burgers, bedrijven in de haven extra belasten) maar om de naam van Pim te gebruiken om dat walgelijke opportunisme te verklaren is niet alleen ergerlijk; het is schandalig.

Buiten dat scribent heel selectief winkelt in het gedachtengoed van Pim blijkt dat hij er geen jota van heeft begrepen (linkse universiteit?). Uiteraard wordt bij het noemen van waarden en normen bij allochtonen het woord Islam angstvallig vermeden (mag niet van de coalitiepartners). Nee de oorzaak van achterstand en opsluiten in eigen groep wordt veroorzaakt door discriminatie volgens de “Fortuyn- kenner” en niet door het faciliteren van onderwijs in de eigen taal e.d. waartegen Pim zo fulmineerde.

Helemaal bont maakt hij het als hij de bij velen “ogen openende” demonstratie, van extreem Turks nationalisme op de Erasmusbrug, van een paar jaar geleden toeschrijft aan het stadsbestuur met Leefbaar Rotterdam! Je ogen vallen bijna uit de oogkassen als je die tendentieuze nonsens leest. Dus wij hebben ook al die vlaggen besteld en zitten achter de coupe tegen Erdogan?

Nu ik dit laatste herlees begrijp ik dat ik eigenlijk al teveel aandacht besteed aan die …. Dus laat ik maar stoppen met schrijven.

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

21 januari 2020: OM, ga alsnog je werk doen! door Ronald Sørensen
17 januari 2020: Vrouwe Justitia bedrijft politiek door Ronald Sørensen
8 januari 2020: Naschoppen, soms kan je niet anders door Ronald Sørensen
23 december 2019: Scheld en sis er maar lekker op los door Ronald Sørensen
3 december 2019: Vals Behang door Ronald Sørensen
19 november 2019: De politicus van het jaar; vervolg door Ronald Sørensen
5 augustus 2019: Boerka verbod. Ga zo door! door Ronald Sørensen
19 juli 2019: Zucht…….., steun wethouder Moti door Ronald Sørensen
3 juli 2019: Inconsequente burgemeester door Ronald Sørensen
17 juni 2019: Fascistoïde door Ronald Sørensen

Laatste nieuws