Home > Weblogs
Dinsdag, 27 februari 2018

De vrienden van Faust

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

Vertel me wie je vrienden zijn en ik vertel je wie je bent. Faust was een mythische arts, die om de beste geneesheer ter wereld te worden zijn ziel verkocht aan Mephisto (de duivel) 

Via onderstaande link is te lezen wie de vriend Nida is die het linkse blok in onze stad heeft gekozen. Ze worden openlijk gesteund door de leider van de AKP in ons land. De AKP is de partij van Erdogan, die zoals ondertussen iedereen weet, de democratie in zijn land op een erg laag pitje heeft gezet. 

Even resumeren. Tienduizenden mensen die van straat zijn geplukt en jaren wachten op berechting. Massaal ontslaan tegenstanders. Monddood maken van pers. Beledigen Nederland(fascisten) Ontkennen Armeense genocide (en de vele in Oost Europa) Oproepen tot verzet in ons land. Oorlog voeren tegen Koerden in eigen land. Bedreigen Turkse parlementariërs in ons land. Willekeurige arrestaties van tegenstanders. Toestaan corruptie binnen eigen geledingen. Oorlog in Syrië om Turkse belangen te verdedigen en als laatste feit het binnenvallen van de Koerdische regio Afrin op Syrisch grondgebied. Zie hier Mephisto.

De reden waarom de APK voor Nida kiest is in de link te lezen: Ze steunen de inval van het Turkse leger in Afrin (Syrie) Aanzetten tot geweld dus. Nu is het al een gotspe dat je als zich links noemende partij een alliantie aangaat met een partij die zich laat inspireren door de meest onverdraagzame religie die er is. Dat je samenwerkt met een club, die onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen, gelovigen en ongelovigen, die afvalligen bedreigt. Maar nu komt er nog bovenop dat de lange arm van Erdogan ze openlijk steunt. 

Ben benieuwd met wat voor een smoes dat zgn. progressieve blok nu gaat komen. 

http://www.carelbrendel.nl/2018/02/26/leider-akp-nederland-betuigt-steun-aan-nida-uetd-bestuurslid-op-kandidatenlijst/

http://www.vandaagenmorgen.nl/columns/7035-faust.html

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

27 februari 2018: De vrienden van Faust door Ronald Sørensen
20 november 2017: De Nederlandse vlag verboden door Ronald Sørensen
1 november 2017: Rembrandt de Ploert door Ronald Sørensen
31 augustus 2017: De heler en de dief door Ronald Sørensen
10 augustus 2017: Niet alleen Zwarte Piet verdwijnt door Ronald Sørensen
11 juli 2017: Napoleon in de raad door Ronald Sørensen
15 mei 2017: Ik wist het wel door Ronald Sørensen
28 februari 2017: Ons kiessysteem ietsje veranderen door Ronald Sørensen
28 november 2016: Laat ons waken over de vrijheid van spreken door Ronald Sørensen
28 oktober 2016: Besmeuren van islamitische en Turkse instellingen voorkomen! door Ronald Sørensen

Laatste nieuws