Home > Weblogs
Dinsdag, 11 juli 2017

Napoleon in de raad

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

Bij de huldiging van Feyenoord op het stadhuis zag ik de vertegenwoordiger van de Rotterdamse dieren in de Burgerzaal rondlopen. De kleur van zijn schoenen – opvallend roze – deden me denken aan een toepasselijk boek: Animal Farm van George Orwell.

We zien in de versplintering van ons politieke landschap steeds meer politici komen, die zich opwerpen als de belangenvertegenwoordiger van één enkele groep. In onze stad worden zo dieren en moslims apart bediend. Het wachten is op de 50 plussers.

Mij lijkt het beter om domicilie te zoeken binnen een bestaande partij en daarbinnen de belangen van een bepaalde club te verdedigen. Daardoor hebben moslims binnen de Peveda en het CDA voor hun achterban een bevoorrechte positie in onze samenleving kunnen bereiken, waarmee ze werkelijk iedere dag het nieuws bepalen. Iets dat van andere importreligies niet kan worden gezegd.

Ik ben nu 70 jaar en ik zet me binnen Leefbaar in voor de belangen van ouderen. Eén enkele vertegenwoordiger bereikt niet een tiende van wat een grote partij kan bereiken. Toen ik éénpitter in de Staten van Zuid-Holland was, heb ik me dan ook direct bij de grootste partij, de VVD aangesloten om toch enkele belangrijke moties op milieugebied binnen te halen. Ik kon dat makkelijk verkopen, omdat de belangen van Leefbaar Zuid–Holland niet ver afweken van de provinciale standpunten van de liberalen.

De vertegenwoordiger van de dieren in onze stad zou erg blij moeten zijn met onze politieke voorman Eerdmans, die een fervent voorvechter voor dierenrechten is. Helaas voor de op roze schoenen lopende dierenpoliticus is Eerdmans dus ook van Leefbaar Rotterdam en daar hebben de dieren in onze stad klaarblijkelijk een afkeer van, want vrijwel geen enkel voorstel van ons wordt door hun vertegenwoordiger gesteund. Wel zijn de dieren voor meer gelukzoekers, voor het vertroetelen van illegalen, tegen een nieuw Feyenoord stadion en tegen betere politiecontroles. Ook mag de politie niet etnisch profileren, terwijl de dieren dat aan één stuk door zelf wel doen. De vogels in mijn tuin zijn niet bang voor mij, maar tegen onze kat hebben ze een enorm vooroordeel. Hetzelfde geldt voor de eenden in onze sloot, zodra ze een hond zien reageren ze uiterst afwijzend, terwijl ze kinderen juist vrolijk snaterend benaderen. Niet erg consequent dus dat gedrag van hun stedelijke vertegenwoordiger.

Wel is duidelijk waarom hij zo’n moslimknuffelaar is. Door het feit dat de volgelingen van Mohammed geen voedsel mogen verspillen (heeft Mohammed zelf 1400 jaar geleden gezegd!) worden hele broden en overtollige pizza’s aan de waterkant gegooid, zodat ratten en ander (on)gedierte welig kunnen tieren.
Maar als je gedrag van onze dierenvriend in de raad volgt en analyseert, dan kan je slechts tot één conclusie komen: Dieren zijn socialistisch!

En als je je dat realiseert, dan kom je uiteraard uit bij George Orwell terecht, die in 1945 tot dezelfde conclusie kwam.

Vandaar de aanhef van mijn gedachtenspinsel.

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

19 juli 2019: Zucht…….., steun wethouder Moti door Ronald Sørensen
3 juli 2019: Inconsequente burgemeester door Ronald Sørensen
17 juni 2019: Fascistoïde door Ronald Sørensen
4 juni 2019: Verstandig besluit van wethouder Kasmi door Ronald Sørensen
22 mei 2019: Openlijk immoreel door Ronald Sørensen
14 mei 2019: De keuze van Ziyjech door Ronald Sørensen
6 mei 2019: Woede en Wrok door Ronald Sørensen
17 april 2019: Thierry heeft gelijk door Ronald Sørensen
3 april 2019: Hetze jegens Baudet moet stoppen door Ronald Buijt
3 april 2019: Volkomen van de pot gerukt door Ronald Sørensen

Laatste nieuws