Home > Weblogs
Donderdag, 26 mei 2016

Deutsche, kauft nicht bei Juden!

Vanwege zijn ongenoegen over hoe het er aan toe ging in de politiek richtte Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) in 2001, samen met zijn vrouw Nel, Leefbaar Rotterdam op. Na de moord op Pim Fortuyn nam Ronald het fractievoorzitterschap op zich. In juni 2011 verliet Ronald de fractie van Leefbaar Rotterdam om zijn werk voort te zetten in de Eerste Kamer voor de PVV. Deze functie vervulde hij tot juni 2015. Tegenwoordig is Ronald vaste columnist voor Leefbaar Rotterdam en zit hij in de Raad van Advies van de partij. Hij was 32 jaar lang docent biologie en geschiedenis op de O.S.G. van Borselen in Rotterdam. Tevens was hij van 2007 tot 2011 Statenlid in de provincie Zuid-Holland.
door Ronald Sørensen

Aan deze gruwelijke kreet uit de vooroorlogse periode moest ik denken toen ik een foto zag van moslima’s die controleren of supermarkten artikelen uit Israël verkopen. Ik ben benieuwd of de actie van deze “Bund Islamistische Madel” nog enige aandacht van de politiek correcte pers krijgt, die in het verleden de ene na de andere godwin publiceerde. De dames zijn er, net als de SA in 9-11-1938 (de Kristallnacht), nog trots op ook. Al decennia verkondig ik met politicologische en historische onderbouwing dat de islam het nieuwe fascisme is. Dat is niet helemaal correct, want fascisten waren in het begin niet antisemitisch. Het is het nieuwe Nationaal Socialisme. 

Wanneer vallen de schellen onze bestuurlijke elite van de ogen?  Wat moet er nog meer gebeuren? In 1938 zei onze minister president Colijn: “Ga nu maar rustig slapen.” We kennen de gevolgen! Leer van de geschiedenis of sluit anders je boeken tegelijkertijd met je ogen.

Gastcolumn

Op deze plek kunt u regelmatig een nieuwe gastcolumn lezen. De columns zijn van de hand van verschillende bekende Nederlanders die op op prikkelende wijze hun mening met u delen. Leefbaar Rotterdam hoopt hiermee het politieke debat aan te moedigen.

De verschillende gastcolumnisten zijn: Maurice de Hond, Bram Peper, Ronald Sørensen, Robbert Baruch, Maarten van Rossem, Mr. A.M. Zwaneveld (Ombudsman Rotterdam), Dick Pels en André Krouwel.

Let op!

De gastcolumnisten schrijven volledig op eigen titel en niet op die van Leefbaar Rotterdam.

Andere gastcolumns

14 mei 2019: De keuze van Ziyjech door Ronald Sørensen
6 mei 2019: Woede en Wrok door Ronald Sørensen
17 april 2019: Thierry heeft gelijk door Ronald Sørensen
3 april 2019: Hetze jegens Baudet moet stoppen door Ronald Buijt
3 april 2019: Volkomen van de pot gerukt door Ronald Sørensen
26 maart 2019: Gevaar van de jaren 30 en docenten van nu door Ronald Sørensen
21 maart 2019: Hoe halen ze het in hun openbare hoofd? door Ronald Sørensen
15 maart 2019: Inspiratiebron van Rutte ! door Ronald Sørensen
6 februari 2019: Een lek in Rotterdam door Ronald Sørensen
24 januari 2019: Wapens inleveren zonder straf: Hardleersheid door Ronald Sørensen

Laatste nieuws