Home > Informatie > Nieuwsberichten
Dinsdag, 28 november 2017

3750 huizen erbij in 2017


Met de start van De Groene Kaap op Katendrecht, stijgt de Rotterdamse bouwproductie in 2017 tot 3750 woningen. Wethouder Robert Simons (Stedelijke Ontwikkeling, Leefbaar Rotterdam): “Het aantal huizen waarvan de bouw dit jaar start is het hoogst in 17 jaar. Dat zie je ook, want als je in de stad kijkt zie je overal hijskranen. Na jaren van crisis voegen we weer veel mooie huizen toe aan de stad.”

Het stadsbestuur met Leefbaar Rotterdam zet zich in om gezinnen bij de stad te houden. De bouw van de Groene Kaap, een nieuw appartementencomplex op Katendrecht, draagt hieraan bij. Het project omvat 450 woningen, waarvan 360 huurappartementen en 90 koophuizen. De grote variatie aan woningen maakt het project aantrekkelijk voor verschillende groepen Rotterdammers, zoals gezinnen.

Leefbaar Rotterdam is blij met deze nieuwe stap in de goede richting. In de afgelopen jaren trokken veel gezinnen weg uit Rotterdam. Ze wilden doorgroeien naar een groter huis, maar omdat nieuwsbouw achterbleef zochten zij steeds vaker naar een huis buiten de stad. Door het beleid van het stadsbestuur komt hier verandering in. Met projecten als De Groene Kaap blijft Rotterdam een aantrekkelijke stad om in te wonen en blijven Rotterdammers voor de stad behouden.

Dossier: Robert Simons

PROFIEL: Robert Simons

Dossier: Fysieke infrastructuur

STANDPUNT: Bouwen en wonen

Dossier: Feijenoord

Laatste nieuws