Agenda

29 mei, 2017

Debat De Vijfde Colonne

De integratie is mislukt, stelt Leefbaar Rotterdam. Niet-westerse migrantenjongeren lijken steeds vaker hun heil te zoeken in de islam en tonen weinig affectie voor Nederland. Een beeld dat nog eens extra bevestigd wordt door de Turkse kwestie. Turks-Nederlandse jongeren scanderen ‘Erdogan’, ‘Allahu akbar’ en tonen trots de Turkse vlag. ‘Nederlanders zijn nazi’s’ wordt er geroepen. Waar loopt het spaak dat zij zich eerst Turk, moslim en misschien dan pas Nederlander of Rotterdammer voelen? Wat trekt hen aan in een land dat vrijheden met de dag verder beknot en steeds meer haaks komt te staan op onze samenleving?

Een grote groep autochtone Nederlanders maakt zich zorgen over deze ontwikkelingen en heeft het gevoel dat er sprake is van een ‘vijfde colonne’. Willen deze mensen wel bij Nederland horen? Waarom zijn zij nog hier en niet daar? Gedachten die vaak niet rechtstreeks worden uitgesproken, laat staan met elkaar besproken. Iedereen denkt er het zijne over (op Facebook of in de media), maar een écht gesprek tussen beide groepen blijft uit. Tijd voor een open debat! Durf jij de confrontatie aan?

Te gast zijn o.a. Annabel Nanninga (journalist/columnist), Wierd Duk (journalist/historicus), Brahim Bourzik (hoofdredacteur Moslimkrant), Nourdin el Ouali (politiek leider NIDA), Leo Lucassen (hoogleraar sociale geschiedenis) en Cemil Yilmaz (sociaal psycholoog/sociaal ondernemer). Alptekin Akdogan (journalist) draagt een column voor. Het debat wordt gemodereerd door Joost Eerdmans en Ebru Umar.

Meld je aan!
Aanmelden voor het debat is verplicht en kan via . o.v.v. Debat. Stuur ons a.u.b. je voor- en achternaam + geboortedatum. Wees er op tijd bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Wat: De Vijfde Colonne (debat)
Wanneer: maandag 29 mei, van 20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Waar: Kantine Walhalla, Veerlaan 11, 3072 AN Rotterdam-Feijenoord


Page 1 of 1 pages