Laatste nieuws

Donderdag, 22 september 2016

Help mee in de strijd tegen eenzaamheid!

Vandaag start de Week tegen Eenzaamheid. Een week waarin we extra stilstaan bij ouderen in een sociaal isolement. Ook in Rotterdam voelen veel ouderen zich soms eenzaam. Met een breed scala aan maatregelen, waaronder gratis OV, een jaarlijks huisbezoek voor 75+ en huismeesters in ouderenflats, bindt het stadsbestuur hiermee de strijd aan. Leefbaar Rotterdam roept Rotterdammers op om mee te helpen, want vechten tegen eenzaamheid lukt alleen samen!
Lees meer
Dinsdag, 20 september 2016

LR: weer daklozen uit de Witte de Withstraat

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 20 september 2016 - door Mark Hoogstad
De soepbus voor daklozen en verslaafden moet geweerd worden uit de buurt van de Witte de Withstraat. Dat stelt Leefbaar Rotterdam. De coalitiepartij heeft voor overmorgen een debat aangevraagd in de gemeenteraad over het voornemen van stichting De Ontmoeting om elke vrijdag een soepbus in de directe omgeving van de populaire uitgaansstraat te plaatsen.
Lees meer
Dinsdag, 20 september 2016

Leefbaar: snel einde aan overlast Congolese kerk

Bron: De Telegraaf, 20 september 2016 - door Maarten Ritman
Congolese kerkdiensten en feesten in een kantoorpand in Charlois Rotterdam drijven omwonenden tot wanhoop. Instanties grijpen niet in waardoor meerdere ouderen hun biezen willen pakken. De klagers willen niet in de publiciteit, maar hebben hun verhaal gedaan bij raadsleden Michel van Elck en Benvenido van Schaik van Leefbaar Rotterdam. Samen dienen ze vandaag schriftelijke vragen in bij het college om zo snel mogelijk een einde aan de overlast te maken.
Lees meer
Maandag, 19 september 2016

Advies- en meldpunt verwarde personen dankzij Leefbaar Rotterdam

De gemeente Rotterdam start vandaag met een advies- en meldpunt verwarde personen. Het meldpunt – een voorstel van Leefbaar Rotterdam – is bedoeld voor Rotterdammers die zich zorgen maken over hun buren of familieleden met verward gedrag. Daarmee moeten mensen met psychische problemen vroeger worden gesignaleerd, zodat zij eerder de juiste zorg kunnen krijgen en overlast wordt tegengegaan.
Lees meer
Vrijdag, 16 september 2016

Leefbaar: maak sportclubs veilig voor homo’s

Het stadsbestuur gaat op verzoek van Leefbaar Rotterdam sportclubs nog nadrukkelijker wijzen op hun maatschappelijke plicht om homoseksuelen, biseksuelen en lesbiennes een veilige plek te bieden. Een voorstel daartoe van Leefbaar-raadslid Bart-Joost van Rij werd woensdag bij de bespreking van de Sportnota omarmd door wethouder Adriaan Visser (Sport en Cultuur). Een goede zaak, want in de sport valt voor homo’s nog veel te winnen vindt Van Rij.
Lees meer

Oorzaken van de multiculturele ellende

Gastcolumn Ronald Sørensen

Fetullah Gülen

Gastcolumn Ronald Sørensen

Tijd voor een nieuw compromis

Gastcolumn Victor Reijkersz

De brutaliteit van Rutte

Gastcolumn Ronald Sørensen

Bed-Bad-Brood-Barometer
Kosten: 1.973.559 euro

Dagen na BBB-Akkoord: 522. Vertrokken illegalen: 0

Twitter feed