Laatste nieuws

Vrijdag, 11 december 2020

’Fietsmaatje ook in Rotterdam’.

Bron: De Telegraaf. Door: Maarten Ritman

Het project Fietsmaatjes, voor mensen met een beperking, moet ook in Rotterdam worden ingevoerd. De gemeente moet zich hiervoor hard maken, stelt Leefbaar Rotterdam.
Lees meer
Donderdag, 10 december 2020

Rotterdam als horecaproeftuin

Bron: NRC Handelsblad

De 2.400 horecaondernemers in Rotterdam hebben perspectief nodig en hun klanten missen de gezelligheid. Verval niet in repressieve maatregelen, maar kijk naar slimme oplossingen en gebruik de ervaring van ondernemers, betogen D66 en Leefbaar Rotterdam. Samen werken ze aan een initiatiefvoorstel om veilig te experimenteren met opening van horeca.
Lees meer
Donderdag, 10 december 2020

Leefbaar Rotterdam: Stel oplevering Coolsingel uit tot nieuwe keitjes erin liggen

Bron: AD Rotterdams Dagblad. Door: Yvonne Keunen

Leefbaar Rotterdam wil dat de opening van de nieuwe Coolsingel wordt uitgesteld. Door problemen bij de levering van materialen kan de boulevard op de geplande 10 april niet helemaal klaar zijn. De fractie vraagt het stadsbestuur daarom te kiezen voor een later datum.
Lees meer
Donderdag, 10 december 2020

’Jeugdhulp nog erg ondermaats’

Bron: De Telegraaf. Door: Maarten Ritman

Er is niets veranderd aan de Rotterdamse jeugdhulp. Wachtlijsten zijn nog steeds te lang en behandelingen worden niet meer gegeven. Er moet geleurd worden met kinderen om ze een plek te kunnen geven.
Lees meer
Dinsdag, 8 december 2020

‘Verkoop Oud en Nieuwe Kamp wordt erdoorheen gejaagd’

Bron: Dagblad010

50PLUS Rotterdam, Leefbaar Rotterdam, PVV, Partij voor de Dieren en de SP gaan donderdag tijdens de actualiteitsvergadering van de gemeenteraad zwaar in discussie met bouwwethouder Bas Kurvers omdat in hun ogen de hand wordt gelicht met de gangbare procedure inzake de voorgenomen verkoop van het Oude en Nieuwe Kamp in Hoek van Holland. De 1100 eigenaren van de huisjes worden beentje gelicht. Bovendien wordt er op onfatsoenlijke wijze misbruik gemaakt van de coronacrisis, die vergaderingen onmogelijk maakt. De raadsleden Verkoelen (50Plus) en Van Schaik (Leefbaar) zijn des duivels.
Lees meer

De stad interesseert haar geen ene mallemoer

Gastcolumn Ronald Sørensen

Coronavirus: Terug bij af

Gastcolumn Victor Reijkersz

Directeur RADAR, een volstrekt nutteloos bestaan

Gastcolumn Ronald Sørensen

Vlinders tellen is goed; vlinders kweken is beter

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed