Laatste nieuws

Zaterdag, 18 april 2015

Kijk terug: Leefbaar Rotterdam tegen ‘bed, bad, brood’ voor illegalen

Terwijl Den Haag blijft steggelen over ‘bed, bad, brood’ voor illegalen, maakte raadslid Michel van Elck gisteren in EenVandaag klip en klaar hoe Leefbaar Rotterdam denkt over het verblijf van illegalen in ons land: geen 'bed, bad, brood’, maar ‘ticket, terug, toedeledokie’. Klik op lees meer om de uitzending terug te kijken.
Lees meer
Vrijdag, 17 april 2015

Leefbaar blijft kritisch op plannen collectiegebouw

Afgelopen donderdag maakte het stadsbestuur bekend dat zij instemt met het plan van het Boijmans van Beuningen voor een nieuw te bouwen collectiegebouw. Daarmee legt het een negatief advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur naast zich neer. Ondanks de instemming van het stadsbestuur blijft Leefbaar Rotterdam zeer kritisch op de plannen en staat zij niet achter het gemaakte besluit.
Lees meer
Vrijdag, 17 april 2015

‘Verplicht anticonceptie voor incapabele ouders’

Om kinderleed preventief aan te pakken moet het mogelijk worden om personen met een verslaving, psychische aandoening of verstandelijke handicap te verplichten tot anticonceptie. Daartoe doet Leefbaar Rotterdam-raadslid Ira van Winden een oproep.
Lees meer
Woensdag, 15 april 2015

Wijk onder vergrootglas

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 15 april 2015 - door Marjolein Groenedijk
Een jaar geleden ging het helemaal mis in Oud-Crooswijk in Rotterdam. Hangjeugd die tot dan toe vooral voor overlast zorgde, werd plotseling gewelddadig. Nu lijkt het rustig. Maar voor hoe lang?
Lees meer
Dinsdag, 14 april 2015

Leefbaar stelt vragen over overlast door zwervers

Bron: Dichtbij.nl, 14 april 2015 - door Nerissa Simpelaar
Leefbaar Rotterdam raadslid Michel van Elck heeft vragen aan het college gesteld over de toenemende overlast van zwervers in Rotterdam. Uit cijfers die LocalFocus onlangs bekendmaakte bleek dat de politie in 2014 bijna 12,5 procent meer meldingen dan het jaar ervoor kreeg van mensen die last hadden van zwervers.
Lees meer

Waarom vroeg ingrijpen nooit vroeg genoeg kan zijn

Weblog Ira van Winden

Hollandse vindingen in Rotterdams postkantoor

Gastcolumn Ronald Sørensen

Islamitisch onderwijs: gebed zonder end

Weblog Ronald Buijt

Levenslang moet levenslang blijven

Gastcolumn Marco Bouman

Twitter feed