Laatste nieuws

Maandag, 15 januari 2018

Eerdmans: Geen links-islamitisch blok in Rotterdam

Op de nieuwjaarsreceptie van Leefbaar Rotterdam waarschuwde lijsttrekker Joost Eerdmans zondag voor de gevolgen als na 21 maart in Rotterdam een links-islamitisch blok aan de macht komt. “Dan zal de erfenis van Fortuyn en alles wat we hebben opgebouwd verdwijnen. Leefbaar Rotterdam kan dat niet toestaan”, zei Eerdmans.
Lees meer
Zaterdag, 13 januari 2018

PvdA Rotterdam jokt op eigen jokmeldpunt

De PvdA Rotterdam jokt op haar eigen jokmeldpunt. Dat werd vrijdag duidelijk na een factcheck uitgevoerd door NRC Handelsblad. De bewering dat Leefbaar-wethouder Maarten Stuijvenberg (Werkgelegenheid & Economie) 12.000 Rotterdammers met een bijstandsuitkering heeft begeleid naar werk, zou volgens de PvdA niet kloppen. Na onderzoek door de researchredactie van NRC moet de PvdA die uitspraak intrekken, want het klopt wél!
Lees meer
Vrijdag, 12 januari 2018

Leefbaar geeft Aboutaleb ervan langs om salafisten-uitspraken

Leefbaar Rotterdam diende donderdag een motie van treurnis in tegen burgemeester Aboutaleb, omdat hij geen afstand wil nemen van zijn uitspraken "Ik ben een beetje salafist" en "Elke moslim is een beetje salafist". "Burgemeester Aboutaleb maakt het salafisme salonfähig, terwijl het juist een bedreiging is voor maatschappij en democratie", aldus Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf. Lees hier haar volledige spreektekst terug.
Lees meer
Donderdag, 4 januari 2018

Leefbaar: Geen genade voor Essalam Moskee

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 3 januari 2017 - door Abdel Ilah Rubio
Als uit onderzoek van de gemeente Rotterdam blijkt dat de Essalam Moskee in Feijenoord destijds illegaal is gebouwd, kan dat niet zonder verstrekkende gevolgen blijven. Dat zegt Leefbaar Rotterdam.
Lees meer
Woensdag, 27 december 2017

Leefbaar-raadslid Molenaar voelt zich weer de oude na lang ziekbed

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 24 december 2017 -door Monica Beek en Antti Liukku.
Zijn leven stond plots op losse schroeven, toen Leefbaar-raadslid Anton Molenaar (59) in mei vernam aan kanker te lijden. Na een operatie en een zware chemokuur lacht het leven hem weer toe. De politiek was voor Molenaar dit jaar slechts bijzaak. "Ik ben mensen, familie en vrienden veel belangrijker gaan vinden."
Lees meer

De Nederlandse vlag verboden

Gastcolumn Ronald Sørensen

Rembrandt de Ploert

Gastcolumn Ronald Sørensen

De heler en de dief

Gastcolumn Ronald Sørensen

Niet alleen Zwarte Piet verdwijnt

Gastcolumn Ronald Sørensen


Blijf up to date!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en straks onze verkiezingscampagne? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!


Twitter feed