Laatste nieuws

Dinsdag, 21 februari 2017

Onderzoek bewijst: straatintimidatie groot probleem in Rotterdam

Wat voor Leefbaar Rotterdam al zo klaar was als een klontje, is nu ook bewezen: straatintimidatie in Rotterdam is een groot probleem. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit in opdracht van wethouder Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar). Het overgrote deel van de Rotterdamse vrouwen is het afgelopen jaar lastiggevallen op straat. Onverteerbaar vindt Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf. Ze pleit voor een keiharde aanpak.
Lees meer
Maandag, 20 februari 2017

Rotterdam steeds veiliger

De jongste cijfers van de politie laten zien dat Rotterdam ook in 2016 weer veiliger is geworden. Het aantal zware misdrijven als overval en straatroof is in vier jaar tijd maar liefst gehalveerd. Woninginbraken daalde met een derde. Het stadsbestuur zet samen met politie en justitie in op verdere daling.
Lees meer
Maandag, 20 februari 2017

Kijk terug: De opkomst van Leefbaar Rotterdam (Andere Tijden)

2002: Leefbaar Rotterdam kwam, zag en overwon! Onder aanvoering van lijsttrekker Pim Fortuyn kwamen de Leefbaren met 17 zetels in de Rotterdamse gemeenteraad. Het programma Andere Tijden maakte een terugblik van die beginperiode waarin oude politiek werd vervangen door nieuwe: geen woorden maar daden! Kijk de uitzending hier terug.
Lees meer
Donderdag, 16 februari 2017

Stadsbestuur wil af van illegale straatkrantverkopers

De gemeente Rotterdam wil af van malafide Oost-Europese straatkrantverkopers en gaat onderzoeken of het aanbieden van niet-officiële kranten aan banden kan worden gelegd met het geldende bedelverbod. Dat schrijft het stadsbestuur in antwoord op vragen van Leefbaar Rotterdam.
Lees meer
Dinsdag, 14 februari 2017

‘Turks op de markt in de ban’

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 14 februari 2017 - door Mark Hoogstad. Foto: Archief AD
Allochtone marktmeesters in dienst van de gemeente Rotterdam dienen uitsluitend Nederlands te praten onder werktijd. Zondaars moeten per direct en zonder pardon op straat worden gezet, eist Leefbaar Rotterdam.
Lees meer

Meten met twee maten

Weblog Tanya Hoogwerf

Laat ons waken over de vrijheid van spreken

Gastcolumn Ronald Sørensen

Een duurzame armoedeaanpak

Weblog Ingeborg Hoogveld

De inclusieve samenleving

Weblog Tanya Hoogwerf

Bed-Bad-Brood-Barometer
Kosten: 2.890.291 euro

Dagen na BBB-Akkoord: 673. Vertrokken illegalen: 3

Twitter feed