Laatste nieuws

Woensdag, 25 februari 2015

Leefbaar trots op daadkrachtige Nota Dierenwelzijn

Wethouder Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) gaat het welzijn van dieren in de stad fors verbeteren. Zo komt er meer handhaving achter de voordeur op dierenmishandeling en betere voorlichting over het houden van huisdieren. Ook komt er een stadsbreed muilkorfgebod voor agressieve honden. Dat staat in de maandag gelanceerde Nota Dierenwelzijn.
Lees meer
Dinsdag, 24 februari 2015

‘Leningen voor mensen met tijdelijke verblijfsvergunning onverantwoord’

Leefbaar Rotterdam vindt het onverantwoord dat de gemeente Rotterdam leningen verstrekt aan asielzoekers of vreemdelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning. Dat liet raadslid Michel van Elck vandaag weten in schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.
Lees meer
Dinsdag, 24 februari 2015

Buurt baalt van slooppand

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, Rotterdam Dichtbij, 24 februari 2015
Gemeenteraadslid Bart-Joost van Rij van Leefbaar Rotterdam springt op de bres voor omwonenden van de Alverstraat in Hoogvliet. Door het uitblijven van sloopwerkzaamheden staan een verlaten aanleunwoningencomplex en een leeg kerkgebouw al jarenlang te verpauperen, met gevaarlijke situaties en ontsiering van een nette woonwijk als gevolg. Lees hieronder het artikel dat vandaag verscheen in AD Rotterdams Dagblad en de brandbrief van Van Rij.
Lees meer

Waarom vroeg ingrijpen nooit vroeg genoeg kan zijn

Weblog Ira van Winden

Hollandse vindingen in Rotterdams postkantoor

Gastcolumn Ronald Sørensen

Islamitisch onderwijs: gebed zonder end

Weblog Ronald Buijt

Levenslang moet levenslang blijven

Gastcolumn Marco Bouman

Twitter feed