Laatste nieuws

Vrijdag, 2 oktober 2015

De veenbrand van 2002 is nooit helemaal gedoofd

Bron: NRC Handelsblad, 1 oktober 2015. Door Ronald Buijt.
Grote delen van de bevolking worden door de elite genegeerd en weggezet inzake de asielzoekerskwestie. Dat betoogt raadslid Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam in zijn opinieartikel in NRC Handelsblad. 'Hou op met dat elitaire verhaal over '0,2' procent. Mijn kiezers leven in wijken waar al 75 procent Marokkaan, Turk of Pool is'.
Lees meer
Donderdag, 1 oktober 2015

Leefbaar blij met uitbreiding OV-verbod voor raddraaiers

Leefbaar Rotterdam is blij met de uitbreiding van het OV-verbod naar alle tramlijnen in Rotterdam. Vanaf 2008 is de RET gestart met het weren van raddraaiers op tramlijn 2, 23 en 25. Vanaf vandaag geldt dit verbod voor alle tramlijnen in de stad. “Onacceptabel gedrag wordt niet getolereerd”, aldus wethouder Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar Rotterdam).
Lees meer
Maandag, 28 september 2015

In memoriam Rinus van den Heerik

Dit weekend bereikte Leefbaar Rotterdam het droeve bericht dat Rinus van den Heerik is overleden. Van den Heerik was een Fortuynist van het eerste uur en is zijn idealen tot aan zijn dood trouw gebleven. Afgelopen vrijdag verloor Rinus zijn langdurige gevecht tegen een slopende ziekte. Hij is 58 jaar oud geworden.
Lees meer
Vrijdag, 25 september 2015

‘Christenen bedreigd in vluchtelingenopvang Erasmus’

Bron: Dichtbij.nl, 25 september 2015. Door Jorg van Rijkdom.
Leefbaar Rotterdam zegt het 'onacceptabel' te vinden dat een aantal christenen in de Rotterdamse noodopvang voor vluchtelingen is bedreigd. De politieke partij baseert dit op een verhaal dat donderdag verscheen in het Reformatorisch Dagblad.
Lees meer
Vrijdag, 25 september 2015

Lasten voor Rotterdammers blijven dalen in 2016

Gisteren presenteerde het college van Leefbaar Rotterdam, CDA en D66 de begroting voor 2016. Ondanks een grote bezuinigingsopgave is het stadsbestuur erin geslaagd om ook volgend jaar weer in te zetten op lastenverlichting voor de burger en veiligheid. Dit tot grote tevredenheid van Leefbaar Rotterdam. “Onze speerpunten staan als een huis én Rotterdam let op het huishoudboekje. Met recht een compliment waard!”
Lees meer

Hoezo democratie?

Gastcolumn Ronald Sørensen

Bar op school

Gastcolumn Ronald Sørensen

De burgemeester als zomergast

Gastcolumn Ronald Sørensen

De logica van Nida

Weblog Tanya Hoogwerf

Twitter feed