Laatste nieuws

Dinsdag, 28 juli 2015

Zorg voor kinderen om asbest Sint Clara ziekenhuis

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 28 juli 2015 - door Carel van der Velden
Kinderen lopen het risico in aanraking te komen met asbest op het terrein van het oude Sint Clara Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid. Leefbaar Rotterdam eist maatregelen.
Lees meer
Dinsdag, 28 juli 2015

Leefbaar wil celstraf agressieve bedelaar

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 28 juli 2015
Leefbaar Rotterdam wil een harde aanpak van groepen Oost-Europese bedelaars. Daarvoor pleiten de raadsleden Anton Molenaar en Michel van Elck in schriftelijke vragen aan het College. Afgelopen vrijdag luidden ondernemers aan de Nieuwe Binnenweg in Metro de noodklok over de agressieve bedelbendes, die met hun intimiderende optreden het winkelplezier van velen vergallen. Molenaar en Van Elck willen dat hier paal en perk aan gesteld wordt en vragen daartoe onder andere om celstraffen en uitwijzing.
Lees meer
Vrijdag, 24 juli 2015

Leefbaar: stop illegale winkeltjes in moskeeën

Leefbaar Rotterdam wil dat er handhavend opgetreden wordt tegen illegale winkeltjes in moskeeën. “De winkeltjes genieten belastingvoordelen en zijn daarom concurrentievervalsing ten opzichte van ondernemers die zich wél aan de regeltjes houden”, aldus Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf.
Lees meer
Woensdag, 22 juli 2015

De Eurekaweek: ook dit jaar zijn we van de partij!

Op woensdag 19 augustus is Leefbaar Rotterdam aanwezig op de informatiemarkt van de Eurekaweek! We willen graag in contact komen met studenten en zijn benieuwd naar je mening. Mis je bepaalde voorzieningen of heb je een goed idee om Rotterdam een leukere studentenstad te maken? Vertel het ons op woensdag 19 augustus!
Lees meer
Vrijdag, 17 juli 2015

Leefbaar voorspelde problemen met Russische olieterminal

De plannen voor de bouw van een Russische olieterminal zijn sinds deze week van de baan. Leefbaar Rotterdam-raadslid Reinier de Jong vindt dat geen verrassing. De Russische investeringsmaatschappij die betrokken was bij de deal is geen betrouwbare handelspartner. Leefbaar Rotterdam waarschuwde ruim twee jaar geleden al voor het bedrijf, maar daar gaf het Havenbedrijf Rotterdam geen gehoor aan.
Lees meer

De burgemeester als zomergast

Gastcolumn Ronald Sørensen

De logica van Nida

Weblog Tanya Hoogwerf

Zorgbestuurders: ‘Kom niet aan onze topsalarissen’

Weblog Michel van Elck

Kies voor vrijheid en seculariteit!

Weblog Tanya Hoogwerf

Twitter feed