Laatste nieuws

Vrijdag, 12 februari 2016

De woonlasten dalen weer

Deze week viel hij weer bij veel Rotterdamse huishoudens op de deurmat: de afvalstoffenheffing. En die valt sinds het aantreden van het stadsbestuur met Leefbaar Rotterdam voor de tweede keer op rij opnieuw lager uit. Betaalde een éénpersoonshuishouden in 2014 nog 372,50 euro voor het huisvuil, dit jaar is dat al 321,20 euro.
Lees meer
Donderdag, 11 februari 2016

‘Beverwaard pas echt geholpen zonder AZC’

Leefbaar Rotterdam blijft als enige partij in de gemeenteraad fel gekant tegen het AZC in de Beverwaard. Vandaag bespreken de partijen de 9 ton aan investeringen die de wijk krijgt ter compensatie voor de asielopvang. Een doekje voor het bloeden. “De beste investering voor de Beverwaard was geweest: géén AZC”, aldus Leefbaar-raadslid Michel van Elck.
Lees meer
Woensdag, 10 februari 2016

LR: Enkele reis terug voor homohatende asielzoeker

Leefbaar Rotterdam is blij dat het stadsbestuur zich heeft uitgesproken tegen aparte opvang voor bedreigde homoseksuele asielzoekers. “Intimidatie van homo’s en transgenders in AZC’s los je niet op door de slachtoffers te isoleren, maar door de daders aan te pakken. Wat ons betreft is dat een enkeltje thuisland”, aldus Leefbaar-raadslid Michel van Elck.
Lees meer
Vrijdag, 5 februari 2016

Leefbaar Rotterdam zoekt confrontatie met radicaliseringsdebat

Afgelopen maandag organiseerde Leefbaar Rotterdam in Zaal Staal (WTC-Rotterdam) een confronterend debat over de aanpak van islam-extremisme. Aan de hand van prikkelende stellingen bracht Leefbaar de discussie op gang over actuele dilemma’s: haatpredikers en Syriëgangers. Hard nodig, vindt Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf. Ze constateert dat we 15 jaar na Fortuyn nog steeds geen eenduidig antwoord hebben op het radicaliseringsvraagstuk.
Lees meer
Donderdag, 4 februari 2016

Leefbaar Rotterdam: Geen nieuwe megamoskee

Leefbaar Rotterdam is tegen het nieuwbouwplan voor een megamoskee in Rotterdam-West. De moskee moet plaats bieden aan 5000 gasten en drie keer zo groot worden als de Essalam Moskee nabij de Kuip. Onwenselijk en onnodig, vindt Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf.
Lees meer

Slimme meters

Weblog Ingeborg Hoogveld

Kolonialisme

Gastcolumn Ronald Sørensen

Kabinet schat instroomcijfers bewust lager in

Weblog Ronald Buijt

NSDAP en NSB: socialistische partijen

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed