Laatste nieuws

Maandag, 20 april 2015

‘Weten wat er speelt’

Bron: Dagblad Metro, 20 april 2015
Wethouder Wijken Joost Eerdmans, ruilt vandaag zijn werkkamer op de Coolsingel in voor een bureau in Noord. De komende tijd wil hij vaker met zijn staf een dagje werken in een gebied.
Lees meer
Zaterdag, 18 april 2015

Kijk terug: Leefbaar Rotterdam tegen ‘bed, bad, brood’ voor illegalen

Terwijl Den Haag blijft steggelen over ‘bed, bad, brood’ voor illegalen, maakte raadslid Michel van Elck gisteren in EenVandaag klip en klaar hoe Leefbaar Rotterdam denkt over het verblijf van illegalen in ons land: geen 'bed, bad, brood’, maar ‘ticket, terug, toedeledokie’. Klik op lees meer om de uitzending terug te kijken.
Lees meer
Vrijdag, 17 april 2015

Leefbaar blijft kritisch op plannen collectiegebouw

Afgelopen donderdag maakte het stadsbestuur bekend dat zij instemt met het plan van het Boijmans van Beuningen voor een nieuw te bouwen collectiegebouw. Daarmee legt het een negatief advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur naast zich neer. Ondanks de instemming van het stadsbestuur blijft Leefbaar Rotterdam zeer kritisch op de plannen en staat zij niet achter het gemaakte besluit.
Lees meer
Vrijdag, 17 april 2015

‘Verplicht anticonceptie voor incapabele ouders’

Om kinderleed preventief aan te pakken moet het mogelijk worden om personen met een verslaving, psychische aandoening of verstandelijke handicap te verplichten tot anticonceptie. Daartoe doet Leefbaar Rotterdam-raadslid Ira van Winden een oproep.
Lees meer
Woensdag, 15 april 2015

Wijk onder vergrootglas

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 15 april 2015 - door Marjolein Groenedijk
Een jaar geleden ging het helemaal mis in Oud-Crooswijk in Rotterdam. Hangjeugd die tot dan toe vooral voor overlast zorgde, werd plotseling gewelddadig. Nu lijkt het rustig. Maar voor hoe lang?
Lees meer

Waarom vroeg ingrijpen nooit vroeg genoeg kan zijn

Weblog Ira van Winden

Hollandse vindingen in Rotterdams postkantoor

Gastcolumn Ronald Sørensen

Islamitisch onderwijs: gebed zonder end

Weblog Ronald Buijt

Levenslang moet levenslang blijven

Gastcolumn Marco Bouman

Twitter feed