Laatste nieuws

Vrijdag, 22 september 2017

Word campaigner!

Nog heel even en dan barst de campagne los voor de gemeenteraadsverkiezingen. Leefbaar Rotterdam beloofde vier jaar geleden de stad uit de crisis te halen. Mede dankzij Leefbaar is dat gelukt. Vanaf volgend jaar maart willen we daarom verder met ons beleid. Wil jij dit ook en lijkt het je leuk om mee te doen met onze campagne? Dat kan. Meld je aan en word campaigner!
Lees meer
Donderdag, 21 september 2017

Leefbaar Rotterdam knokt door tegen eenzaamheid

Vandaag start de Week tegen Eenzaamheid. Een week waarin we extra stilstaan bij ouderen in een sociaal isolement. Eenzaamheid onder ouderen in Rotterdam neemt dankzij de daadkrachtige aanpak van het stadsbestuur voor het eerst in jaren af. Desalniettemin blijft de opgave groot. Leefbaar Rotterdam knokt daarom door en draagt deze week nog een extra steentje bij.
Lees meer
Dinsdag, 19 september 2017

Wethouder komt bewoners Wielewaal tegemoet

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 19 september 2017 - door Antti Liukku
De nieuwe wethouder Robert Simons doet een onverwacht voorstel aan de bewoners van de Wielewaal, die al jaren strijden voor behoud van hun wijkje op Zuid. Ze mogen in de Wielewaal zelf 50 woningen ontwikkelen.
Lees meer
Vrijdag, 15 september 2017

Leefbaar wil bussluis Zevenkamp laten verwijderen

Bron: AD Rotterdams Dagblad, 15 september 2017 - door Salwa van der Gaag
Leefbaar Rotterdam wil af van de bussluis in het verlengde deel van de Zevenkampse Ring, aan de Cole Porterstraat. Dat zou de doorstroming op de drukke weg moeten verbeteren.
Lees meer
Dinsdag, 12 september 2017

Gum het eigen verleden niet uit

Bron: NRC, 12 september 2017 - Opinie Tanya Hoogwerf
Deze week is er ophef ontstaan over de voorgenomen naamswijziging van het Witte de With Center for Contemporary art. Bijzonder, niet in de laatste plaats omdat het centrum is genoemd naar de straat waar de instelling gevestigd is. Een straat die op zijn beurt de naam ontleent aan de zeeheld Witte Corneliszoon de With. De aanval is geopend op het in Nederland latent aanwezige kolonialisme en verkapte racisme waar Witte de With een personificatie van is.
Lees meer

De heler en de dief

Gastcolumn Ronald Sørensen

Niet alleen Zwarte Piet verdwijnt

Gastcolumn Ronald Sørensen

Napoleon in de raad

Gastcolumn Ronald Sørensen

Ik wist het wel

Gastcolumn Ronald Sørensen


Blijf up to date!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en straks onze verkiezingscampagne? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief!


Twitter feed