Laatste nieuws

Vrijdag, 5 februari 2016

Leefbaar Rotterdam zoekt confrontatie met radicaliseringsdebat

Afgelopen maandag organiseerde Leefbaar Rotterdam in Zaal Staal (WTC-Rotterdam) een confronterend debat over de aanpak van islam-extremisme. Aan de hand van prikkelende stellingen bracht Leefbaar de discussie op gang over actuele dilemma’s: haatpredikers en Syriëgangers. Hard nodig, vindt Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf. Ze constateert dat we 15 jaar na Fortuyn nog steeds geen eenduidig antwoord hebben op het radicaliseringsvraagstuk.
Lees meer
Donderdag, 4 februari 2016

Leefbaar Rotterdam: Geen nieuwe megamoskee

Leefbaar Rotterdam is tegen het nieuwbouwplan voor een megamoskee in Rotterdam-West. De moskee moet plaats bieden aan 5000 gasten en drie keer zo groot worden als de Essalam Moskee nabij de Kuip. Onwenselijk en onnodig, vindt Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf.
Lees meer
Woensdag, 3 februari 2016

Leefbaar wil gebiedsverbod voor dreighooligan

Leefbaar Rotterdam-raadslid Lars Sörensen wil dat hooligans die spelers of bestuurders van Feyenoord bedreigen en intimideren een gebiedsverbod krijgen. “Teleurstelling en frustratie over sportieve nederlagen, mogen wat Leefbaar Rotterdam betreft nooit ontaarden in wanpraktijken”, aldus Sörensen.
Lees meer
Dinsdag, 2 februari 2016

Leefbaar eist incidentenoverzicht azc

Bron: De Telegraaf, 2 februari 2016 - door Maarten Ritman
Leefbaar Rotterdam eist van burgemeester Ahmed Aboutaleb een maandelijks overzicht van alle incidenten bij het asielzoekerscentrum in Beverwaard dat later dit jaar open gaat.
Lees meer
Donderdag, 28 januari 2016

Stadsbestuur in actie voor veiligere wijken

Gisteren presenteerde wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar Rotterdam) het wijkveiligheidsprogramma ‘Schoon. Heel. Veilig.’ Met een breed scala aan maatregelen wil het stadsbestuur de komende jaren de veiligheid in de wijken fors versterken. Zo wordt geïnvesteerd in extra toezicht en handhaving en wordt specifiek ingezet op de veiligheid van ouderen.
Lees meer

Kabinet schat instroomcijfers bewust lager in

Weblog Ronald Buijt

NSDAP en NSB: socialistische partijen

Gastcolumn Ronald Sørensen

Big Brother is watching! (…Thank god)

Weblog Lars Sørensen

Verbloemen van de waarheid

Weblog Tanya Hoogwerf

Twitter feed