Laatste nieuws

Woensdag, 10 februari 2016

LR: Enkele reis terug voor homohatende asielzoeker

Leefbaar Rotterdam is blij dat het stadsbestuur zich heeft uitgesproken tegen aparte opvang voor bedreigde homoseksuele asielzoekers. “Intimidatie van homo’s en transgenders in AZC’s los je niet op door de slachtoffers te isoleren, maar door de daders aan te pakken. Wat ons betreft is dat een enkeltje thuisland”, aldus Leefbaar-raadslid Michel van Elck.
Lees meer
Vrijdag, 5 februari 2016

Leefbaar Rotterdam zoekt confrontatie met radicaliseringsdebat

Afgelopen maandag organiseerde Leefbaar Rotterdam in Zaal Staal (WTC-Rotterdam) een confronterend debat over de aanpak van islam-extremisme. Aan de hand van prikkelende stellingen bracht Leefbaar de discussie op gang over actuele dilemma’s: haatpredikers en Syriëgangers. Hard nodig, vindt Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf. Ze constateert dat we 15 jaar na Fortuyn nog steeds geen eenduidig antwoord hebben op het radicaliseringsvraagstuk.
Lees meer
Donderdag, 4 februari 2016

Leefbaar Rotterdam: Geen nieuwe megamoskee

Leefbaar Rotterdam is tegen het nieuwbouwplan voor een megamoskee in Rotterdam-West. De moskee moet plaats bieden aan 5000 gasten en drie keer zo groot worden als de Essalam Moskee nabij de Kuip. Onwenselijk en onnodig, vindt Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf.
Lees meer
Woensdag, 3 februari 2016

Leefbaar wil gebiedsverbod voor dreighooligan

Leefbaar Rotterdam-raadslid Lars Sörensen wil dat hooligans die spelers of bestuurders van Feyenoord bedreigen en intimideren een gebiedsverbod krijgen. “Teleurstelling en frustratie over sportieve nederlagen, mogen wat Leefbaar Rotterdam betreft nooit ontaarden in wanpraktijken”, aldus Sörensen.
Lees meer
Dinsdag, 2 februari 2016

Leefbaar eist incidentenoverzicht azc

Bron: De Telegraaf, 2 februari 2016 - door Maarten Ritman
Leefbaar Rotterdam eist van burgemeester Ahmed Aboutaleb een maandelijks overzicht van alle incidenten bij het asielzoekerscentrum in Beverwaard dat later dit jaar open gaat.
Lees meer

Slimme meters

Weblog Ingeborg Hoogveld

Kolonialisme

Gastcolumn Ronald Sørensen

Kabinet schat instroomcijfers bewust lager in

Weblog Ronald Buijt

NSDAP en NSB: socialistische partijen

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed