Laatste nieuws

Woensdag, 4 mei 2016

Leefbaar boos over sluiten restaurant in seniorencomplexen

Bron: De Telegraaf, 4 mei 2016 - door Maarten Ritman
Vijfhonderd ouderen in Rotterdam-Ommoord moeten het zonder restaurant doen in hun seniorencomplexen. Verhuurder Laurens Wonen sluit eenzijdig de deuren. Tot verbijstering van Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck. Hij gaat schriftelijke vragen stellen aan het college.
Lees meer
Dinsdag, 3 mei 2016

‘Tweedeling is niet het grootste probleem van het onderwijs’

Opinie fractievoorzitter Ronald Buijt
De tweedeling binnen het Nederlandse onderwijs neemt toe. Dit concludeerde de Onderwijsinspectie vorige week in haar jaarlijkse rapportage over de staat van het onderwijs. Reden voor PvdA leider Diederik Samsom om direct een groots miljardenplan over alweer nieuwe hervormingen in het onderwijs te presenteren. Naast een aantal goede voorstellen moet zijn plan vooral de tweedeling stoppen.
Lees meer
Maandag, 2 mei 2016

Kanshebbers Pim Fortuyn Prijs bekend

Columniste Ebru Umar (Metro, Libelle) en schrijver/columnist Theodor Holman (Parool) zijn genomineerd voor de Pim Fortuyn Prijs. De drie andere genomineerden zijn journalist Wierd Duk, schrijver Leon de Winter en het Amsterdamse VVD-raadslid Dilan Yesilgoz. Dat heeft jurylid Joost Eerdmans vandaag laten weten.
Lees meer
Vrijdag, 29 april 2016

Ronald Buijt nieuwe fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam

Anton Molenaar draagt het fractievoorzitterschap over aan fractielid Ronald Buijt. Molenaar beschouwt zijn voorzitterschap als voltooid en vindt dat in aanloop richting de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 er een ander soort fractievoorzitter nodig is.
Lees meer
Vrijdag, 29 april 2016

LR: geen subsidie voor sekse-Apartheid

Bron: De Telegraaf, 29 april 2016 - door Maarten Ritman
Het Rotterdamse gemeentebestuur moet een einde maken aan seksescheiding bij gesubsidieerde instellingen. Na een conferentie in de Rotterdamse Schouwburg waar mannen en vrouwen gescheiden waren wil Leefbaar Rotterdam eisen stellen aan subsidieontvangers.
Lees meer

Nog een zware tijd voor de boeg

Gastcolumn Leon Stooker

Oog om oog, tand om tand

Gastcolumn Ronald Sørensen

Een beginselvast referendum

Gastcolumn Ronald Sørensen

Gematigde moslims

Weblog Anton Molenaar

Bed-Bad-Brood-Barometer
Kosten: 1.368.336 euro

Dagen na BBB-Akkoord: 380. Vertrokken illegalen: 0

Twitter feed