Laatste nieuws

Donderdag, 2 juli 2020

Initiatiefvoorstel Rotterdam 2050: Op weg naar een duurzaam arbeidsmarktbeleidLeefbaar Rotterdam staat voor een Rotterdam die ‘toekomstproof’ is wat betreft de arbeidsmarkt. We staan als samenleving andermaal voor een grote transformatie en Leefbaar Rotterdam ziet grote kansen voor onze stad om vooruit te lopen op de rest van het land op het gebied van een actief arbeidsmarktbeleid. Waar Amsterdam, Rotterdam en vele andere gemeenten kiezen voor een onzeker perspectief, namelijk de ‘groene banenmachine’, kiezen wij voor een arbeidsmarkt die realistisch, modern én perspectief biedt.
Lees meer
Maandag, 29 juni 2020

Dries Mosch terug in de politiek

Bron: Dagblad010.

Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam keert terug in de politiek, maar nu in de gebiedscommissie Overschie. De voormalige nestor van de Rotterdamse gemeenteraad (2002-2018) vervangt Fred Baartman. Mosch was bij de verkiezingen in 2018 lijstduwer van Leefbaar in Overschie, maar toen niet ‘in’ voor een functie.
Lees meer
Donderdag, 25 juni 2020

’Veiligheid hoort voorop te staan’

Bron: De Telegraaf. Door: Maarten Ritman.

De toegang tot de juiste hulp bij huiselijk geweld in Rotterdam is complex en langdurig en moet op de schop. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek in opdracht van de gemeenteraad.


Lees meer
Dinsdag, 23 juni 2020

Komt er toch een verkapte vestigingswet op Zuid?

Bron: Dagblad010. Door: Jim Friederich.

Een vestigingswet om enkele winkelstraten op Rotterdam-Zuid diverser en aantrekkelijker te maken. Minder louche belwinkels, schimmige sisha-lounges en geldwisselkantoren. Méér slagers, kaaszaken en groenteboeren. Het was een plan waarmee Leefbaar Rotterdam campagne voerde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat plan kon rekenen op veel kritiek, voornamelijk uit de linkse hoek. Tóch lijkt er nu gewerkt te worden aan een soortgelijk plan.
Lees meer
Zondag, 21 juni 2020

Leefbaar woest: Rotterdam blijft illegalen aaien

Bron: Dagblad010.

Links Rotterdam – inclusief de VVD – houdt het Bed, Bad, Brood 2.0 in stand. Leefbaar had om opheffing verzocht, omdat de kosten voor de Rotterdamse tak van het LVV (Landelijke Vreemdelingen Voorziening) toch voor 692.000 euro op de begroting bleek te drukken, terwijl wethouder Wijbenga had beloofd dat de kosten voor rekening van het Rijk zouden komen.
Lees meer

Pim had zo’n gelijk

Gastcolumn Ronald Sørensen

Subsidiespons bijt in de hand die hem voedt

Gastcolumn Ronald Sørensen

Gaat Nourdin el Ouali het leren? Zucht…

Gastcolumn Ronald Sørensen

Leve de Noord - Europese unie

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed