Laatste nieuws

Woensdag, 20 mei 2015

‘Integratie slecht bij Pameijer’

Bron: Telegraaf, 20 mei 2015 - door Maarten Ritman
Stichting Pameijer werkt met twee beschermende woonvormen in Rotterdam segregatie in de hand volgens Leefbaar Rotterdam. Vandaag stelt de partij schriftelijke vragen om hier een einde aan te maken.
Lees meer
Vrijdag, 15 mei 2015

Pim Fortuyn prijs naar Afshin Ellian

De allereerste Pim Fortuynprijs is gewonnen door rechtsfilosoof en columnist Afshin Ellian. De prijs werd in het leven geroepen voor opiniemakers die in de voetsporen van Fortuyn, de moed tonen om politiek incorrecte maatschappijkritiek te uiten en dit op een gedegen manier te verwoorden. Andere genomineerden waren: Annabel Naninga, Hans Teeuwen, Nausica Marbe, Fred Teeven en onze eigen Ronald Sørensen.
Lees meer
Woensdag, 13 mei 2015

Heibel over koranwedstrijd Rotterdam

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 13 mei 2015 - door Dennis van Vliet
In Rotterdam is commotie ontstaan over een wedstrijd voor jeugdige koran-reciteurs in de Othman-moskee. Volgens Leefbaar Rotterdam is het festijn een façade om de meest radicale stroming binnen de islam te verspreiden. De partij wil daarom dat het stadsbestuur ingrijpt.
Lees meer
Dinsdag, 12 mei 2015

Eerdmans lanceert offensief tegen zwerfvuil

Het is al jarenlang één van de meest gehoorde klachten: het zwerfvuil dat Rotterdamse straten, plantsoenen en singels ontsiert. Leefbaar Rotterdam legde dit al eens vast in het Vuilboek maar Leefbaar wethouder Joost Eerdmans pakt nu de handschoen op en lanceert een Rotterdams offensief tegen zwerfvuil: Schoon genoeg!
Lees meer
Maandag, 11 mei 2015

Volg Leefbaar Café live via Periscope

Rotterdammers die zondag 17 mei niet naar het Leefbaar Café kunnen komen, kunnen het debat ook rechtstreeks volgen op hun smartphone of tablet. Met de applicatie Periscope maken we voor u een live videoverbinding mogelijk. Zo bent u toch aanwezig, of u nu thuis bent of onderweg.
Lees meer

Ouderen: gooi uw paspoort weg en word illegaal

Weblog Michel van Elck

Wiens wetten gelden hier eigenlijk?

Weblog Tanya Hoogwerf

Kortzichtig geconditioneerde reflex

Gastcolumn Ronald Sørensen

Waarom vroeg ingrijpen nooit vroeg genoeg kan zijn

Weblog Ira van Winden

Twitter feed