Laatste nieuws

Dinsdag, 19 maart 2019

Rotterdammers, stem Forum voor Democratie!

Leefbaar Rotterdam roept de Rotterdamse kiezers op om woensdag bij de Provinciale Statenverkiezingen op Forum voor Democratie te stemmen. “Na jaren van open grenzen, stijgende lasten, afbraak van de zorg en het monddood maken van de burgers onder premier Rutte snakt dit land naar verandering. Forum voor Democratie, een frisse club met lef, goede ideeën en dito mensen, is dé partij die hiervoor kan gaan zorgen”, aldus Leefbaar-partijleider Joost Eerdmans.
Lees meer
Vrijdag, 15 maart 2019

Leefbaar: nieuwe bestuurder BOOR ongeschikt

Bron: De Telegraaf, 15 maart 2019. Door Maarten Ritman.
Het nieuw beoogde bestuurslid voor het schoolbestuur van het openbaar onderwijs in Rotterdam is ongeschikt, vindt Leefbaar Rotterdam.
Lees meer
Donderdag, 7 maart 2019

Gedoe in raadscommissie over behandeling energietransitie

Woensdagavond was er gedoe rond de behandeling van de Rotterdamse energietransitie. Omdat de uitkomst van de landelijke energietransitie door uitstel nog steeds niet bekend is, vond een aantal partijen het niet voor de hand liggen om hier in Rotterdam al een besluit over te nemen. Vorige week nam collegepartij VVD dan ook het initiatief om de Rotterdamse behandeling uit te stellen en benaderde hierover Leefbaar Rotterdam. Hierdoor ontstond er een meerderheid voor uitstel van behandeling. Maar op de dag zelf trok de VVD, onder druk van de coalitiepartijen en wethouder Bonte, haar eigen voorstel tot uitstel plotseling in.
Lees meer
Donderdag, 28 februari 2019

‘Toch onderzoek misdragingen Ramadan’

Bron: De Telegraaf, 28 februari 2019.
Er moet alsnog een gemeentelijk onderzoek worden gedaan naar voormalig gemeenteadviseur Tariq Ramadan en zijn eventuele misdragingen in de Maasstad.
Lees meer
Vrijdag, 22 februari 2019

Tik op de vingers voor Bokhove

Wethouder Judith Bokhove kreeg gisteren een flinke tik op de vingers. Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf had ontdekt dat de Gemeente Rotterdam in het kader van de de aanpak schadelijke praktijken een partnerschap was aangegaan met advocatenkantoor El Hannouche waarvan de eigenaar openlijk pleit voor religieuze arbitragecommissies naar voorbeeld van de Britse sharia counclis. Net als Hoogwerf vond een grote meerderheid van de gemeenteraad dat het onacceptabel is dat een gemeentelijke partner zich voor dergelijke arbitragecommissies uitspreekt. Van de coalitiepartijen namen alleen Bokhoves eigen GroenLinks en de eenpersoonsfractie CU/SGP genoegen met het zwakke verweer van de wethouder.
Lees meer

Hoe halen ze het in hun openbare hoofd?

Gastcolumn Ronald Sørensen

Inspiratiebron van Rutte !

Gastcolumn Ronald Sørensen

Een lek in Rotterdam

Gastcolumn Ronald Sørensen

Wapens inleveren zonder straf: Hardleersheid

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed