Laatste nieuws

Woensdag, 31 augustus 2016

Rotterdam rekent af met jeugdoverlast

De overlast van jeugd in Rotterdam is flink afgenomen. Dat blijkt uit de Omnibusenquête van de gemeente Rotterdam. Noemde vijf jaar geleden nog 25 procent van de geënquêteerden jeugdoverlast als groot probleem, dit jaar is dat nog maar 10 procent. Leefbaar Rotterdam is verheugd met de uitkomst.
Lees meer
Maandag, 29 augustus 2016

Leefbaar blij met actie tegen nepvuurwapens

Op verzoek van de politie Rotterdam start vandaag een landelijke campagne die een halt moet toeroepen aan het bezit van nepvuurwapens. Leefbaar-raadslid Lars Sörensen is blij dat de politie actie onderneemt: “Nepvuurwapens zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties. Aanpakken dus!”
Lees meer
Vrijdag, 26 augustus 2016

Leefbaar: hak lange arm van Ankara af!

De integratie van grote groepen Turken is mislukt en Rotterdam moet keihard afrekenen met de oorzaken daarvan. Dat betoogde raadslid Tanya Hoogwerf gisteren tijdens het debat over de spanningen in Rotterdam naar aanleiding van de couppoging in Turkije. “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dat is de afgelopen decennia wel gebleken. Wie nu nóg niet inziet dat de Lange arm van Ankara zonder pardon moet worden afgehakt, is door diezelfde arm geblinddoekt”.
Lees meer
Woensdag, 17 augustus 2016

Leefbaar bezorgd over wachtlijsten verpleeghuizen

Leefbaar Rotterdam is bezorgd over de snelle groei van wachtlijsten voor verpleeghuizen. Onlangs bleek uit landelijk onderzoek dat dementerende ouderen die 24 uur per dag zorg nodig hebben soms maandenlang op een plaats moeten wachten. Raadslid Michel van Elck noemt de situatie onverantwoord voor deze bijzonder kwetsbare ouderen en hun families, die hierdoor soms dag en nacht zeer intensieve zorg moeten verlenen. Van Elck wil weten of deze situatie zich ook in Rotterdam voordoet en vraagt het stadsbestuur om bij het kabinet op onmiddellijke actie aan te dringen.
Lees meer
Vrijdag, 12 augustus 2016

Stevige aanpak van jeugd werkt

Bron: De Telegraaf, 12 augustus 2016. Door Gerda Frankenhuis.
De harde aanpak van overlast gevende jeugdgroepen door onze wethouder Joost Eerdmans werpt zijn vruchten af. In januari van dit jaar was het aantal groepen teruggebracht tot twaalf; het laagste aantal sinds Rotterdam zich in 2007 op groepsaanpak ging richten. Lees hieronder het bericht dat vandaag over dit goede nieuws in de Telegraaf verscheen.
Lees meer

Fetullah Gülen

Gastcolumn Ronald Sørensen

Tijd voor een nieuw compromis

Gastcolumn Victor Reijkersz

De brutaliteit van Rutte

Gastcolumn Ronald Sørensen

Peggy Azijntuin

Gastcolumn Ronald Sørensen

Bed-Bad-Brood-Barometer
Kosten: 1.872.375 euro

Dagen na BBB-Akkoord: 499. Vertrokken illegalen: 0

Twitter feed