Laatste nieuws

Donderdag, 26 november 2015

Leefbaar met Sint en Zwarte Piet op de Centrummarkt

Zaterdag 28 november staat Leefbaar Rotterdam met de Goedheiligman en zijn Zwarte Pieten op de Centrummarkt in Rotterdam om te kijken welke kinderen zoet zijn en welke niet! Fractievoorzitter Anton Molenaar: “We gaan ouderwets gezellig de straat op en Sinterklaas vieren. Zo hebben we dat altijd gedaan en zo blijven we dat doen.”
Lees meer
Maandag, 23 november 2015

LR: burgemeester moet duidelijkheid geven over Rotterdamse jihadgangers

Leefbaar Rotterdam wil dat burgemeester Aboutaleb duidelijkheid verschaft over het aantal Rotterdamse jihadgangers dat afreist naar Syrië of Irak om te vechten voor Islamitische Staat (IS). “De burgemeester ontzegt de gemeenteraad de meest basale informatie over uitreizigers. Zo kunnen we niet goed het debat voeren over de aanpak van dit probleem,” zegt Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf.
Lees meer
Donderdag, 19 november 2015

Zorgen over problemen meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld

Leefbaar Rotterdam is bezorgd over problemen met het nakomen van de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld. In de afgelopen dagen berichtten diverse kranten over het niet opvolgen van meldingen door scholen bij Veilig Thuis of de wijkteams.
Lees meer
Dinsdag, 17 november 2015

Robert Simons nieuwe bestuursvoorzitter Leefbaar Rotterdam

Afgelopen zondag stemden de Leefbaren tijdens de halfjaarlijkse ledenvergadering bij acclamatie in met de benoeming van Robert Simons tot nieuwe bestuursvoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Dick van Sluis trad af als voorzitter, die voor zijn verdiensten voor de partij de gouden Leefbaar-speld kreeg uitgereikt.
Lees meer
Maandag, 16 november 2015

Leefbaar Rotterdam trots op de Rotterdamse aanpak woonoverlast

Het stadsbestuur met Leefbaar Rotterdam gaat notoire overlastgevers keihard aanpakken. Wie zich misdraagt en zijn buren structureel terroriseert, mag tijdelijk afkoelen op een braakliggend terrein met 11 sobere containerwoningen. De Skaeve Huse. De overlastgever verhuist en het slachtoffer wordt geholpen. Tijdens het Leefbaar Café gisteren presenteerde wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid & Handhaving) een animatiefilm om deze aanpak te verduidelijken.
Lees meer

Intolerant voor intolerantie

Weblog Tanya Hoogwerf

‘De samenleving kan dit echt niet aan’

Weblog Ronald Buijt

Kabinet moet nu illegaliteit aanpakken

Weblog Michel van Elck

Politicus van het jaar

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed