Laatste nieuws

Vrijdag, 27 november 2015

Benvenido van Schaik: ‘Raadsleden moeten meer de straat op’

Hij is de nieuwe spruit van de fractie, maar al sinds de oprichting in 2002 actief voor de partij. Hij heeft een hekel aan ellenlange vergaderingen en vindt dat gemeenteraadsleden meer de straat op moeten. Mogen we aan u voorstellen: Benvenido van Schaik.
Lees meer
Vrijdag, 27 november 2015

LR wil direct einde aan Bed, Bad, Brood in Rotterdam

Gisteren sprak de de Raad van State uit dat gemeenten onderdak aan uitgeprocedeerde asielzoekers mogen weigeren en verwijzen naar een vrijheidsbeperkende locatie. Leefbaar Rotterdam wil daarom dat het stadsbestuur conform deze uitspraak direct een einde maakt aan de bed-, bad- en broodregeling en illegalen in vreemdelingendetentie plaatst.
Lees meer
Donderdag, 26 november 2015

Leefbaar met Sint en Zwarte Piet op de Centrummarkt

Zaterdag 28 november staat Leefbaar Rotterdam met de Goedheiligman en zijn Zwarte Pieten op de Centrummarkt in Rotterdam om te kijken welke kinderen zoet zijn en welke niet! Fractievoorzitter Anton Molenaar: “We gaan ouderwets gezellig de straat op en Sinterklaas vieren. Zo hebben we dat altijd gedaan en zo blijven we dat doen.”
Lees meer
Maandag, 23 november 2015

LR: burgemeester moet duidelijkheid geven over Rotterdamse jihadgangers

Leefbaar Rotterdam wil dat burgemeester Aboutaleb duidelijkheid verschaft over het aantal Rotterdamse jihadgangers dat afreist naar Syrië of Irak om te vechten voor Islamitische Staat (IS). “De burgemeester ontzegt de gemeenteraad de meest basale informatie over uitreizigers. Zo kunnen we niet goed het debat voeren over de aanpak van dit probleem,” zegt Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf.
Lees meer
Donderdag, 19 november 2015

Zorgen over problemen meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld

Leefbaar Rotterdam is bezorgd over problemen met het nakomen van de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld. In de afgelopen dagen berichtten diverse kranten over het niet opvolgen van meldingen door scholen bij Veilig Thuis of de wijkteams.
Lees meer

Intolerant voor intolerantie

Weblog Tanya Hoogwerf

‘De samenleving kan dit echt niet aan’

Weblog Ronald Buijt

Kabinet moet nu illegaliteit aanpakken

Weblog Michel van Elck

Politicus van het jaar

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed