Laatste nieuws

Zaterdag, 13 oktober 2018

‘Afwijzing hulpmiddelen opnieuw beoordelen’

AD, zaterdag 13 oktober. Door Monica Beek.

Leefbaar Rotterdam wil dat de gemeente alle afwijzingen voor hulpmiddelen om langer thuis te kunnen blijven wonen van de afgelopen twee jaar opnieuw tegen het licht houdt.
Lees meer
Vrijdag, 12 oktober 2018

‘Onderzoek naar Tariq Ramadan’

De Telegraaf, 12 oktober 2018. Door Maarten Ritman.

Er moet alsnog een onderzoek naar de gedragingen van Tariq Ramadan komen van zijn tijd als integratieadviseur bij gemeente Rotterdam. Dat eist Leefbaar Rotterdam. Raadslid Tanya Hoogwerf dient schriftelijke vragen in bij het stadsbestuur. Ze wil ’in het licht van alle aanklachten en de vele slachtoffers een breed onderzoek instellen naar de gedragingen van Ramadan in Rotterdam’.
Lees meer
Donderdag, 11 oktober 2018

“Onveiligheidsgevoel Oosterflank is onacceptabel”

Er heerst grote onrust in Oosterflank. Er lijkt dan ook geen einde te komen aan de onveiligheid. De afgelopen dagen werden er diverse kleine meisjes lastig gevallen. Tevens zorgde een verslaafde man, die een gaskraan had open gezet, voor grote opschudding. De politie wist de zedendader snel op te pakken. De brandweer op zijn beurt kon een rampzalige ontploffing voorkomen. “Grote klasse van onze veiligheidsdiensten!”, stelt raadslid Michel van Elck. “Maar dat neemt niet weg dat de situatie in de Oosterflank flink uit de klauwen loopt. De afgelopen periode werden er talloze andere incidenten gesignaleerd. Met grote onrust en een torenhoog onveiligheidsgevoel bij de bewoners tot gevolg. Ouders vrezen voor hun kinderen, houden hun kroost binnen en velen onder hen willen gewoon snel verhuizen”.
Lees meer
Donderdag, 11 oktober 2018

Tanya Hoogwerf in Nieuwsuur: “Stop seksueel geweld in uitgaansleven”

Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf was gisteren te zien in Nieuwsuur. Dit naar aanleiding van het onderzoek over seksueel geweld in het Rotterdamse uitgaansleven. Het onderzoek werd uitgevoerd door het stadsbestuur op verzoek van Leefbaar. Leefbaar kaartte de ernstige problematiek van drogering en/of seksueel geweld in het Rotterdamse uitgangsgebeuren reeds aan in september 2017 en verzocht om een diepgaand onderzoek naar de aard en omvang van het probleem. De resultaten werden gisteren bekend gemaakt.
Lees meer
Woensdag, 10 oktober 2018

“Stadsbestuur bezuinigt 12 miljoen op chronisch zieken en gehandicapten”

De uitbreiding van de Rotterdampolis gaat over de rug van chronisch zieken en gehandicapten. Dat maakte Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck vandaag duidelijk tijdens de behandeling van de Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het stadsbestuur klopt zich op de borst dat alle Rotterdammers er, weliswaar onder verschillende condities, gebruik kunnen van maken. Maar dat geld moet érgens vandaan komen. En daarom gaat het mes in de tegemoetkoming meerkosten zorg. “Op de koop toe wordt er liefst 12 miljoen euro ordinair bezuinigd op chronisch zieken en gehandicapten”, stelt van Elck.
Lees meer

De vrienden van Faust

Gastcolumn Ronald Sørensen

De Nederlandse vlag verboden

Gastcolumn Ronald Sørensen

Rembrandt de Ploert

Gastcolumn Ronald Sørensen

De heler en de dief

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed