Laatste nieuws

Donderdag, 23 april 2015

‘Haags handjeklapakkoord slappe hap’

Op verzoek van Leefbaar Rotterdam debatteert de gemeenteraad volgende week donderdag over het asielakkoord van kabinetspartijen PvdA en VVD. Raadslid Michel van Elck vindt het Haags handjeklapakkoord slappe hap en slecht voor Rotterdam. “Met dit akkoord blijft de aanzuigende werking op illegalen gewoon van kracht,” aldus Van Elck.
Lees meer
Dinsdag, 21 april 2015

Leefbaar Rotterdam start politiek café

17 mei trapt Leefbaar Rotterdam af met een eigen politiek café: het Leefbaar Café. Een podium voor columnisten, wetenschappers, ondernemers en politici, om met elkaar en met kritische Rotterdammers in debat te gaan. Open, eerlijk en direct.
Lees meer
Maandag, 20 april 2015

‘Weten wat er speelt’

Bron: Dagblad Metro, 20 april 2015
Wethouder Wijken Joost Eerdmans, ruilt vandaag zijn werkkamer op de Coolsingel in voor een bureau in Noord. De komende tijd wil hij vaker met zijn staf een dagje werken in een gebied.
Lees meer
Zaterdag, 18 april 2015

Kijk terug: Leefbaar Rotterdam tegen ‘bed, bad, brood’ voor illegalen

Terwijl Den Haag blijft steggelen over ‘bed, bad, brood’ voor illegalen, maakte raadslid Michel van Elck gisteren in EenVandaag klip en klaar hoe Leefbaar Rotterdam denkt over het verblijf van illegalen in ons land: geen 'bed, bad, brood’, maar ‘ticket, terug, toedeledokie’. Klik op lees meer om de uitzending terug te kijken.
Lees meer
Vrijdag, 17 april 2015

Leefbaar blijft kritisch op plannen collectiegebouw

Afgelopen donderdag maakte het stadsbestuur bekend dat zij instemt met het plan van het Boijmans van Beuningen voor een nieuw te bouwen collectiegebouw. Daarmee legt het een negatief advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur naast zich neer. Ondanks de instemming van het stadsbestuur blijft Leefbaar Rotterdam zeer kritisch op de plannen en staat zij niet achter het gemaakte besluit.
Lees meer

Wiens wetten gelden hier eigenlijk?

Weblog Tanya Hoogwerf

Kortzichtig geconditioneerde reflex

Gastcolumn Ronald Sørensen

Waarom vroeg ingrijpen nooit vroeg genoeg kan zijn

Weblog Ira van Winden

Hollandse vindingen in Rotterdams postkantoor

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed