Laatste nieuws

Woensdag, 14 november 2018

Leefbaar stemt tegen begroting 2019

Gisteren stemde de Rotterdamse gemeenteraad over de eerste begroting van het stadsbestuur van VVD, GroenLinks, PvdA, D66, CDA en ChristenUnie/SGP. De begroting kon alleen rekenen op steun van de coalitiepartijen en werd met de kleinst mogelijke meerderheid aangenomen. Leefbaar Rotterdam stemde vol overtuiging tegen. “De torenhoge rekening van het klimaatfundamentalisme van deze coalitie belandt op het bordje van de Rotterdammers. Tegelijkertijd wordt er voor tientallen miljoenen bezuinigd op de zorg, worden autobezitters als melkkoe gebruikt en is de begroting financieel erg gammel. Dit college maakt echt de verkeerde keuzes”, aldus fractievoorzitter Joost Eerdmans.
Lees meer
Vrijdag, 9 november 2018

Sörensen: Leefbaar Rotterdam neemt werkstraf blokkeerfriezen over

AD, 10/11/2018 - door Barbara de Jong

Leefbaar Rotterdam wil de taakstraffen van de blokkeerfriezen uitvoeren. De partij vindt de uitspraak van de rechter belachelijk. ,,Wij zijn solidair met onze Friese helden en doen alles om ze te helpen‘’, zegt Ronald Sörensen, oprichter van de partij.
Lees meer
Donderdag, 8 november 2018

Bijdrage begroting 2019 - Joost Eerdmans: “College is voeling met realiteit kwijt”


Het nieuwe college geeft de Rotterdammers bitter weinig reden om uit te kijken naar het volgende jaar. De begroting 2019, die op 8 en 13 november op de agenda staat, is immers één grote aaneenschakeling van teleurstellingen. “Het college gooit met geld en is verder vooral druk bezig met de baantjescarrousel”, stelt fractievoorzitter Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam. “Hier wordt geen enkele modale Rotterdammer beter van”.
Lees meer
Woensdag, 7 november 2018

RTV Rijnmond: Leefbaar wil snel verbetering meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling

Door RTV Rijnmond

Ondanks allerlei maatregelen lopen de wachtlijsten voor hulp bij huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio Rotterdam nog steeds op. Waar normaal binnen vijf dagen na een melding de behandeling moet beginnen, komt het nu bij Veilig Thuis nog vaak voor dat dat niet gebeurd. Rotterdam scoort daarmee slechter dan in de rest van het land. Leefbaar Rotterdam vindt dat ontoelaatbaar, na alle maatregelen die al eerder zijn genomen. De partij eist nu actie van de wethouder.
Lees meer
Dinsdag, 6 november 2018

’Draai korting op zorg terug’

De Telegraaf, 6 november 2018. Door de Rotterdamse redactie.

Zorginstellingen in Rotterdam kunnen in de problemen komen en omvallen als de gemeente voorgenomen bezuinigingen doorvoert.
Daar is Leefbaar Rotterdam van overtuigd. Daarom dient raadslid Michel van Elck donderdag tijdens de behandeling van de begroting een motie in om de geplande bezuiniging van een krappe 43 miljoen per direct terug te draaien.


Lees meer

De vrienden van Faust

Gastcolumn Ronald Sørensen

De Nederlandse vlag verboden

Gastcolumn Ronald Sørensen

Rembrandt de Ploert

Gastcolumn Ronald Sørensen

De heler en de dief

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed