Laatste nieuws

Dinsdag, 6 oktober 2015

Leefbaar trots op forse daling roofovervallen

Leefbaar Rotterdam is trots dat het aantal roofovervallen het sterkst daalt in Rotterdam. Waar het aantal roofovervallen landelijk met gemiddeld 6 procent daalt, daar laat Rotterdam een daling van 25 procent zien. “Dit geeft aan dat we er in Rotterdam scherp bovenop zitten”, aldus fractievoorzitter Anton Molenaar.
Lees meer
Maandag, 5 oktober 2015

Inspreken over de begroting 2016? Dat kan!

In november stelt de gemeenteraad de begroting voor 2016 vast. Wil u meepraten over de begroting? Reageren op plannen en ideeën of oplossingen aandragen? Dat kan! Klik op lees meer om te lezen hoe u zich kunt aanmelden.
Lees meer
Maandag, 5 oktober 2015

‘Je neus ophalen voor werk, dat kan niet’

Bron: AD/Rotterdams Dagblad, 5 oktober 2015 - door Marjolein Kooijman
Rotterdam telt 20 projecten om de ruim 9000 werkloze jongeren aan een baan te helpen. Geen gemakkelijke opgave, omdat jongeren niet altijd beschikken over de juiste diploma’s, mentaliteit of motivatie voor een baan. ‘Het kan niet zo zijn dat jongeren hun neus ophalen voor werk’, zegt wethouder Maarten Struijvenberg.
Lees meer
Vrijdag, 2 oktober 2015

De veenbrand van 2002 is nooit helemaal gedoofd

Bron: NRC Handelsblad, 1 oktober 2015. Door Ronald Buijt.
Grote delen van de bevolking worden door de elite genegeerd en weggezet inzake de asielzoekerskwestie. Dat betoogt raadslid Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam in zijn opinieartikel in NRC Handelsblad. 'Hou op met dat elitaire verhaal over '0,2' procent. Mijn kiezers leven in wijken waar al 75 procent Marokkaan, Turk of Pool is'.
Lees meer
Donderdag, 1 oktober 2015

Leefbaar blij met uitbreiding OV-verbod voor raddraaiers

Leefbaar Rotterdam is blij met de uitbreiding van het OV-verbod naar alle tramlijnen in Rotterdam. Vanaf 2008 is de RET gestart met het weren van raddraaiers op tramlijn 2, 23 en 25. Vanaf vandaag geldt dit verbod voor alle tramlijnen in de stad. “Onacceptabel gedrag wordt niet getolereerd”, aldus wethouder Eerdmans (Veiligheid, Leefbaar Rotterdam).
Lees meer

Staatssecretaris Van Rijn geeft aan ouderen niet thuis

Weblog Michel van Elck

Nederlander zijn moet je willen

Weblog Tanya Hoogwerf

Hoezo democratie?

Gastcolumn Ronald Sørensen

Bar op school

Gastcolumn Ronald Sørensen

Twitter feed